Для учасників АТО провели корисний семінар

25 Лютого 2017, 11:00
11876

Днями у Володимир-Волинському міськрайонному центрі зайнятості відбувся інформаційний семінар для військовослужбовців та учасників АТО. Захід проходив в рамках програми «Клуб АТО».

У семінарі взяли участь представники центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, управління соціального захисту населення міста, фахівці служби зайнятості, демобілізовані військовослужбовці, учасники АТО.

Представники Центру надання безоплатної вторинної правової допомоги ознайомили присутніх з роботою цієї структури – це правова допомога, яка надається для захисту прав людини в суді за рахунок держави. Було наведено також основні принципи у сфері надання безоплатної вторинної правової допомоги та перераховано категорії осіб , які можуть отримати послуги.

Окрему увагу приділили праву учасників АТО на достроковий вихід на пенсію. Закон, за яким такі особи можуть вийти на пенсію на 5 років раніше, вступив в силу 6 лютого 2017 року, а отже саме з цього дня можна звертатись до управлінь Пенсійного фонду для отримання пенсії за зниженим віком.

Начальник відділу персоніфікованого обліку управління соціального захисту м.Володимира-Волинського Оксана Юрчук поінформувала присутніх про пільги та соціальні гарантії для учасників бойових дій, земельні та житлові питання, матеріальні допомоги та компенсації. Вона докладно відповіла на запитання від присутніх про те , як правильно діяти в тих обставинах , що склались особисто в них. Розповіла вона також і про те , які соціальні гарантії розповсюджуються на членів сімей учасників АТО.

Також начальник відділу ознайомила присутніх з можливостями безкоштовного навчання та санаторно-курортного лікування учасників АТО,  з інформацією про порядок подачі документів, необхідних для оздоровлення та професійного навчання.

Під час семінару також піднімалися питання соціальної та психологічної адаптації тих, хто повернувся до цивільного життя. Присутніх докладно поінформували про те , які кроки здійснює служба зайнятості в цьому напрямку та про конкретні здобутки та напрацювання. Бажаючі отримали детальну інформацію про наші послуги, а саме, щодо працевлаштування, професійного навчання, сприяння підприємницькій ініціативі тощо.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024