Голови та представники фермерських господарств Володимирщини сьогодні збиралися на навчання

03 Березня 2017, 18:00
9689

Сьогодні, 3 березня, у залі засідань Володимир-Волинської РДА відбулося навчання керівників та бухгалтерів сільськогосподарських підприємств та голів фермерських господарств з актуальних питань галузі агропромислового комплексу, податкових та законодавчих змін у 2017 році.

У семінарі взяли участь начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Юрій Кравчук, начальник головного управління держгеокадастру у Волинській області Василь Василенко, перший заступник начальника Володимир-Волинської ОДПІ ГУ ДФС у Волинській області Оксана Левчук, начальник відділу платежів до пенсійної системи та контролюючої і перевіряючої роботи Наталія Назарук, представник державного фонду підтримки фермерських господарств у Волинській області, заступник директора Центру зайнятості Надія Веремчук, представник Приватбанку Олена Лященко, головний експерт з умов праці управління соціального захисту Сергій Подопригора, представник громадської організації "Твоя земля" Олександр Тимошенко та провідний спеціаліст відділу захисту рослин управління Держприродслужби Галина Андрощук, - йдеться на сайті Володимир-Волинської РДА.

Були присутніми на навчаннях голови фермерських господарств, директори СГ ПП та ТзОВ, бухгалтери сільськогосподарських підприємств, спеціалісти управління АПР та представники аграрних служб, а також голова райдержадміністрації Наталія Василець та голова районної ради Роман Гук.

Захід був маштабним та багатогранним і досить актуальним, адже у фермермерів стартує період весняно-польових робіт. На ньому обговорили можливості надання фінансової підтримку з державного  та місцевого бюджетів, заходи комплексної програми розвитку агропромислового комплексу Володимир-Волинського району у 2017 році, спрощену систему оподаткування та добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного пенсійного страхування.

Про новини земельного законодавства, плату під господарськими дворами та договори оренди землі, не витребувані паї ознайомив присутніх Василь Василенко. Присутні цікавилися у нього також перспективами розвитку органічного господарства на території Волині та про сприяння влади у даному питанні.

Заступник Центру зайнятості Надія Веремчук проінформувала про співпрацю між очільниками сільгосппідприємств та їх установою. 

Говорили і про зміни у законодавстві про працю та заробітну плату, а також умови кредитування для агробізнесу.

Голова ФГ "Колача Є.Й" Миронівського інституту пшениці ім. В.М. Ремесла НААН України у Володимир-Волинському районі Олександр Малеончук презентував інформацію про насінництво зернових і зернобобових культур і сої та застосування біопрепаратів у фермерському господарстві. А Олександр Тимошенко дав кілька порад, як адаптуватися фермеру до клімату, який швидко змінюється та при тому отримати хороший урожай.

Ну і не обійшли увагою використання пестицидів у вирощуванні та захисті рослин і правила поводження з ними.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024