У місті більше 9 тисяч домогосподарств отримують субсидії

03 Березня 2017, 19:00
10402

Про це стало відомо 3 березня під час брифінгу  для місцевих ЗМІ за участі заступника міського голови, секретаря міської ради Олега Свідерського, новопризначеного в.о.начальника управління соціального захисту населення виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради Олександра Смикалюка та інших спеціалістів управління.  

Слід зауважити, що це прший брифінг у стінах управління созахису, але, як наголосили його організатори, це тільки початок сіпвпраці ЗМІ із соціальною сферою, тому при будь-яих змінах законодавства, будуть ініційовані подібні зустрічі.

Вступна частина зустрічі ропочалася зі знайомства із  Олександром Смикалюком, котрий донедавна працював в управлінні житлово-комунального господарсва та будівництва місьвиконкому.   

Далі говорили про субсидії.

Детальніше про призначення, механізм та порядок субсидіювання місцевих жителів розповів Олександр Смикалюк, котрого доповнила заступник начальника управління Лідія Росоловська.

Як стало відомо, у місті Володимирі-Волинському субсидії отримує 9356 домогосподарств. Однак наступного опалювального періоду, при умові прийняття постанови, право на субсидії втратять ті господарства, в яких приписана людина, котра ніде не працює та не перебуває на обліку в центрі зайнятості. Крім того, якщо родина матиме заборгованість за комунальні послуги  більше місяця, вона втрачає право на призначеня субсидій на наступний термін. Згідно нових змін монетизуватися має лише сума невикористаної субсидії, що еквівалентна 100 куб.м. або 150 кВт електроенергії, що використовується  для опалення.

1 травня вступає в дію постанова КМУ, якою зменшено соціальні норми для призначення субсидій на всі види послуг, що стосуються опалення: норма газопостачання із 5,5 куб.м на 5,0; по електроопаленню  із 65 кВт на 51 кВт.

Новий очільник управління також коротко відповів на інші заптання присутніх представників місцевих ЗМІ та озвучив подальше бачення роботи управління та кадрових змін.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50