Відбулося чергове судове засідання по справі 22-х бійців колишньої 51-ї ОМБр

06 Березня 2017, 17:15
9726

Чергове судове засідання по справі 22-х бійців колишньої 51 ОМБр, під час якого заслуховувались свідки обвинувачення – військовослужбовці Юрій Курка та Олександр Звоненко, відбулося у Володимир-Волинському суді у режимі відеоконференції.

Приємною несподіванкою для прекрасної половини, котра знаходилась у залі, стали подаровані хлопцями квіти з нагоди 8 березня. Після чого розпочався допит, який тривав більше двох годин.

Перед слуханням вдалося поспілкуватися з бійцями. Прикро визнавати, але чимало з них мають проблеми. Зокрема, з роботою, бо працюють на приватників, а ті не дуже хочуть відпускати у робочий час робітників. Тож або працюй, або…

Чоловік з Ратнівського району скаржиться, що не може поїхати у Білорусь, де проживають його родичі. Та й не тільки він, а й інші атошники. Говорить, що такі як він занесені до «чорного списку» і в’їзд у сусідню державу їм суворо заборонений.

Хлопці, котрі приїхали з Тернополя, зізнаються, що їм не тільки набридло їздити, а й вартість дороги б’є по кишені. Тож терпіння їхні може закінчитись у будь-який момент. Загалом, бійці тримаються, бо вірять у Феміду і в те, що рано чи пізно це закінчиться. Але станеться це тоді, коли хтось наверху дасть відмашку. Бо ця судова тяганина може тривати вічно.

Щодо самого судового процесу. Свідки, які давали показання із залу Кіровоградського районного суду, інколи путались, не могли чітко  відповісти на чимало запитань адвокатів обвинувачуваних, що викликало сумніви у правдивості їхніх слів.

Особливо розгублено себе поводив Юрій Курка, попередні деякі свідчення котрого не співпадали з нинішніми. Звичайно, можна списати на те, що пройшло більше двох років, і можна щось призабути. Але фахівці, які проводили допит, дали зрозуміти, що це не так.

Після закінчення судового засідання суддя Олександр Лященко, котрий веде справу, підсумував, що сьогоднішні покази свідків є досить важливими.

Наступне судове засідання відбудеться 26 квітня об 11.00.

Планується заслухати трьох наступних свідків у режимі відеоконференції

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024