У місті вшанували пам'ять Великого Кобзаря

10 Березня 2017, 09:00
9502

9 Березня у Володимирі-Волинському відбулися урочисті заходи з нагоди 203-ї річниці з дня народження Тараса Григоровича Шевченка.

Урочистий захід, організований виконавчим комітетом Володимир-Волинської міської ради, розпочався хресною ходою від Собору Різдва Христового. Основне ж пам’ятне дійство проходило у парку «Словянський», біля пам’ятника Тарасу Шевченку, - йдеться на сайті міської ради.

Духовенство на чолі з єпископом Володимир-Волинським та Турійським Матфеєм помолилося за Україну, викладач Володимир-Волинського педагогічного коледжу ім. А.Ю. Кримського Галина Шостак під час свого виступу говорила про пророчий дар Шевченка, про те, наскільки його творчість випередила час, в якому довелося жити і творити Великому Кобзарю.

Студент педагогічного коледжу Володимир Смолярчук прочитав вірш «Розрита могила», а учениці Володимир-Волинської гімназії ім. О. Цинкаловського представили під керівництвом Людмили Похожалової п’єсу на уривок із твору «Великий льох» Тараса Шевченка.

Вихованці ж зразкової студії вокального співу «Лодомир» (керівник – Галина Тюрікова) міського центру позашкільної освіти виконали пісні на вірші Тараса Шевченка «Гамалія» та «Думи, мої думи…».

На завершення урочистості представники міської влади поклали квіти до пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку. Також привітали з 80-літтям, яке вона відзначила 8-го Березня, Марію Жиромську, багаторічного керівника хору ветеранів війни і праці “Мужність” , хормейстера Собору Різдва Христового, ветерана галузі культури, оголосили їй подяку від міської влади та вручили квіти.  

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024