У Володимир-Волинському ТМО кажуть, що у них є всі необхідні вакцини

11 Березня 2017, 12:30
11317

Ще влітку минулого року у Володимир-Волинському районі  назріла проблема із забезпеченням вакциною. Не вистачало її навіть для щеплення новонароджених.

Проте, з вересня та до кінця року Володимир-Волинське ТМО забезпечено усіма видами вакцин, - про це повідомляють "ВолодимирМедіа" у Володимир-Волинському ТМО.

Як зазначає районний педіатр Інна Барбосова, у лікувальному закладі є у достатній кількості вакцини: БЦЖ, проти гепатиту, АКДП (проти кашлюка, дифтерії, правця), проти поліомієліту, проти кору, паратиту, краснухи та для підсилення імунітету від дифтерії, правця (АДП) для дітей дошкільного віку та АДПМ для дітей від 6 років.

Крім цього, Володимир-Волинське ТМО в достатній кількості забезпечене туберкуліном для проведення проб Манту з метою виявлення перших ознак туберкульозу.

У даний час батьків та дітей, що не відвідують дитячі садочки, перед проведеням профілактичного щеплення  запрошують на прийом до педіатра або сімейного лікаря для проведення медичного огляду та надання лікарського висновку щодо проведення щеплення. Обов’язковою умовою, як зазначає Інна Іванівна, має бути згода батьків.

Найкраще проходить вакцинація дітей у пологовому будинку вакциною БЦЖ. Батьки новонароджених у жодному випадку не відмовляються від щеплень. Чого не можна сказати про тих батьків, які відмовляються проводити щеплення своїм дітям згідно календаря щеплень.Поряд з тим, під час зустрічей із лікарями, батьки навіть не знають природу та загрозу хвороб, проти яких проводиться вакцинація.

Тому райпедіатр Інна Барбосова радить батькам більш відповідально віднестися до здоров’я своїх діток.

Щеплення проходить у дитячій поліклініці Володимир-Волинського ТМО, амбілаторіях загальної практики сімейної медицини та ФАПах.

Лікарі вкотре наголошують, що щеплення проводиться безкоштовно.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024