Через рік судової тяганини прокуратура визнала некоректним обвинувачення у справі бійця 51-ї ОМБр

13 Березня 2017, 14:00
9369

У Володимир-Волинському міському суді 13 березня триває розгляд справи сержанта Олександра Хваса із Гущі, бійця 51-ї бригади, якому понад рік  військова прокуратура інкримінує самовільне залишення військової частини.

На чергове судове слухання, Олександр Хвас з’явився на милицях, адже нещодавно переніс операцію на ногу, - повідомляє "БУГ".

В судову залу був викликаний свідок зі сторони обвинувачення, Вадим Немировець – військовослужбовець. Як повідомив свідок, особисто підсудного не знає, а про те, що сержант Хвас “самовільно залишив військову частину” дізнався із наказу командира. Свідок повідомив, що ніяких деталей по справі більше не знає.

Після допиту свідка, прокурор подав на розгляд суду клопотання, де просив суд повернути йому обвинувальний акт, адже в ході судового провадження з’явилися нова інформація, котра не була врахована на етапі досудового провадження.

Обвинувачуваний Хвас повідомив, що не погоджується із клопотанням прокурора, адже суд триває понад рік. Колишнього військовослужбовця підтримав адвокат Василь Нагорний.

“Якщо повернути зараз обвинувальний акт прокуророві, то це може означати дві речі: перше – прокуратура зніме обвинувачення, або ж друге – шукатиме свідків і судовий розгляд продовжиться з початку. Тим більше, така можливість у прокуратури передбачена попереднім законодавством, а чинне цієї норми не містить. Ми пішли б на це, якби прокурор гарантував, що справа закриється.” – пояснив Василь Нагорний




Ухвалою суду було відмовлено в клопотанні прокурору. Одна із причин – те, що в новому, чинному законодавстві такої правової норми як “відкликання обвинувального акту в суді” непередбачено.

Сторона захисту надала судові письмові докази – характеристику з місця роботи та медичну довідку. Відразу в судовій залі ці письмові доказу були досліджені судом.

Після цього, головуючий суддя Олександр Лященко повідомив, що суд переходить до дебатів. Однак прокурор подав клопотання на перерву, щоб підготуватися.

Об 14.00 цього ж дня розпочнуться судові дебати.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024