Ігуменя Стефана відзначила 25 років з часу призначення настоятелькою Святогорського Зимненського жіночого монастиря

15 Березня 2017, 08:35
16211

14 березня виповнилося 25 років з дня, коли ігуменя Стефана була призначена настоятелькою Святогорського Зимненського жіночого монастиря.

Того дня зранку, намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський та Чорнобельський Павло звершив Літургію Напередосвячених дарів.

Владиці Павлу співлжужили священики обителі та гості.

Після закінчення богослужіння намісник Печерської обителі привітав матушку ігуменю з цією датою, подякував їй за ті труди, які вона понесла, відроджуючи древню Зимненську обитель, побажав матінці Стефані тілесних та духовних сил для подальшого служіння Святій Православній Церкві.

Духовенство монастиря привітали Дорогу ігуменю та подарували ікону Апостола і Євангеліста Іоанна Богослова.

Вітали настоятельку прихожани обителі, благодійники та чисельні гості.

На завершення урочистостей сестри монастиря, вітали свою духовну Маму, дарували щирі почуття вдячності і бажали Многих літ життя.

ІСТОРИЧНА ДОВІДКА:

В червні 1991 р. в Зимно прибули з Корецького монастиря перші насельниці: монахиня Стефана та інокиня Галина. Через рік в нововідкритому монастирі вже було 2 монахині, 6 інокинь і 7 послушниць. Службу Божу відправляли 2 ієромонахи. 14 березня 1992 р. рішенням Синоду настоятельку монахиню Стефану було возведено в сан ігумені.

В перші роки сестрам було особливо нелегко. Молитовний подвиг і невтомна виснажлива праця стали їх щоденним послухом. Великою духовною підтримкою для насельниць було перенесення 14 травня 1993 р. з Почаївського скиту до монастиря ковчегу з святими мощами первомученика архідиякона Стефана і преподобного Арсенія Печерського Трудолюбивого. А через рік у Зимно завітала принесена хресним ходом велика всеправославна святиня – Почаївська чудотворна ікона Пресвятої Богородиці. Це було знаменням милості Цариці Небесної.

В травні 1996 року Священний Синод Української Православної Церкви надав обителі статус ставропігії. 










1




 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024