У княжому місті ремонтуватимуть вулиці за новими правилами

21 Березня 2017, 17:00
10231

Цьогоріч ремонт вулиць міста  проводитиметься за методикою, яка нині у стадії розробки студентами та викладачами  Львівської політехніки. Про це нещодавно повідомив начальник управління житлово-комунального господарства і будівництва виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради Віктор Фіщук  

Ініціатором запровадження та розробки даної новації став директор Володимир-Волинського педагогічного коледжу ім. А.Ю.Кримського Микола Савельєв, - пише "ВолодимирМедіа".

Що ж це за така методика, яка покладе нову віху у визначенні першочерговості вулиць для ремонту? 

Як пояснив ініціатор цієї новвації Микола Савельєв, методика складається із декількох розділів, які в кінцевому результаті вплинуть на сумарний рейтинг, що визначить, яку вулицю потрібно ремонтувати першочергово.

Проект розрахункової частини, наголошує Микола Григорович, нині перебуває на техніко-економічній експертизі, так що приймати зазначені  коефіцієнти як остаточні  поки що рано. А ось поговорити про основні показники, які впливають на  результат, можна. В загальному Методика складається із наступних коефіцієнтів: громадської важливості, технічної доцільності, справедливості.

Якщо вести мову про коефіцієнт громадської важливості, то під час його визначення враховуються наступні обставини: кількість осіб, що проживають на вулиці; площа дорожнього покриття вулиці; автомобілепотік на вулиці із врахуванням загального автомобілепотоку у місті.

Коефіцієнт технічної доцільності залежить від покриття вулиці (асфальт, гравій, брущатка або грунт); ямковості; прокладених комунікацій (наявності або їх відсутності); категорії зональності вулиці; наскрізності вулиці (наскрізна чи тупікова).

Коефіцієнт справедливості  враховує термін попереднього капітального чи поточного ремонту вулиці. Або їх відсутності взагалі.

Загальний рейтинг вулиці визначаєтьтся як співвідношення вищезазначених коефіцієнтів шляхом їх добутку. Проте в остаточному варіанті він залежатиме від готовності жителів вулиці компенсувати певний відсоток вартості ремонтних робіт.

Про якісь цифри мова не ведеться, вони у стадії узгодження. Як і не йдеться про назви та перелік вулиць. Їх визначатимуть тільки після прийняття вищеописаного документу. Швидше усього, список вулиць буде оприлюднений додатково. 

Коментарі
22 Березня 2017, 01:25
СТОП. Схаменіться, може варто за свої слова відповідати. А де запевнення громади міста про співфінансування ПКД за рахунок жителів вулиць міста? Про першочергове проведення капремонту вищезазначених вулиць?
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024