З якими порушеннями працюють місцеві ринки

23 Березня 2017, 10:00
9565

Учора у міській раді відбулася нарада з керівниками та представниками місцевих ринків, де обговорювали підготовку ринків до роботи у весняно-літній період 2017 року.

На початку робочої зустріч начальник управління економічного розвитку та інвестицій міськвиконкому Оксана Субицька проінформувала присутніх про стан дотримання правил торгівлі та ветеринарно-санітарних правил на СТ «Володимир-Волинський ринок».

Зокрема, начальник управління наголосила, що продуктовий ринок перезавантажений, окрім того, не завершені роботи по зонуванню ринку.

- Столи зі шкарпетками стоять поруч біля рядів з овочами та фруктами. Це абсолютно не нормально і є порушенням правил торгівлі, - запевнила пані Субицька. – На ринку допускається торгівля без належних висновків лабораторії, люди не проходять експертизу зі своїм товаром. «Молочку» продають у раніше вживаних пластикових пляшках, які там же ж на ринку можна спокійнісінько купити. А ще ніхто не слідкує за продажем консервації власного виробництва.

Окрім того, наголосила пані Субицька, скоро почнуть продавати птицю, курчат, а згідно правил, торгувати таким крамом можна на спеціально облаштованому ринку. Таке місце продажу має розташовуватися, як мінімум, за 200 метрів від житлового приміщення.

Директор Володимир-Волинської міжрайонної державної лабораторії ветеринарної медицини Надія Лозовицька зауважила, що ветеринарній службі дуже важко контролювати усе, що коїться на ринках міста, позаяк, не вистачає робочих рук. А тому, не погано було б, до наведення порядку на ринках міста залучати інспекторів муніципальної поліції. Окрім того, пані Надія наголосила, що люди, які реалізують власну продукцію, не завжди віддають свій крам на експертизу. Мовляв, ми за місце заплатили і будемо торгувати, а в лабораторію свій товар нести не поспішають. І ніхто цього не контролює.

Далі, в робочому порядку обговорили стан дотримання Правил торгівлі на КП «Речовий ринок» та ТзОВ «УСВ».

Було сказано, що на ринку «УСВ» існує проблема торгівлі с/г товаром. Йдеться про стареньких, які гендлюють овочами та фруктами при вході. Окрім того, ветеринарна служба відмітила, що на цьому ринку відкрито реалізують несертифікований товар з Італії. Також було зроблено зауваження керівникові речового ринку щодо торгівлі продуктами харчування на території ринку.

На завершення обговорили заплановані на 2017 рік заходи по благоустрою ринків. 

Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024