Прокуратура хоче покарати виправданого судом правоохоронця, який побив учасника АТО

27 Березня 2017, 18:00
9380

На Волині прокуратура вимагатиме покарання для виправданого судом правоохоронця, який побив учасника АТО.

Прокуратура Волинської області оскаржить в апеляційному порядку вирок Володимир-Волинського міського суду, яким виправдано правоохоронця, котрий побив відвідувачів молодіжного культурного центру "Метелик" у Володимирі-Волинському, - повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області.

Уночі 8 серпня 2015 року 22-річний інспектор патрульної служби групи патрульної служби Володимир-Волинського відділу УМВС у Волинській області прибув на виклик до МКЦ у зв’язку з повідомленням про розбиття дзеркала в приміщенні закладу.

Прибувши на місце та не встановивши належним чином обставин події, правоохоронець із напарником почали вимагати від одного з відвідувачів центру (інваліда І групи, учасника АТО) відшкодувати завдані збитки, а коли той відмовився – інспектор патрульної служби безпідставно та без попередження застосував до нього прийоми рукопашного бою.

У подальшому побиття чоловіка продовжувалося перед входом у МКЦ. Дісталося від правоохоронця також товаришу потерпілого, який кинувся захищати друга. Усі ці події записали камери відео-нагляду.

Як встановили експерти, діями патрульного обом потерпілим було завдано тілесні ушкодження легкого ступеня тяжкості.

За результатами розслідування прокуратура Волині скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про перевищення інспектором патрульної служби влади та службових повноважень, яке супроводжувалось насильством, болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями.

Суд, визнавши правоохоронця невинуватим у вчиненні інкримінованого злочину, виправдав його.

Прокурори не погоджуються із таким рішенням суду та домагатимуться справедливого покарання для екс-інспектора.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024