Візит Гунчика на Володимирщину: повний «ігнор» заблокованого транспортом Устилуга

29 Березня 2017, 15:00
9707

У середу, 29-го березня голова Волинської ОДА Володимир Гунчик здійснив робочу поїздку на Володимирщину.

В районі очільник ОДА відвідав сучасний насіннєвий завод ТОВ “П’ятидні”. Проте прикордонний Устилуг, у який в ніч на 29-те березня знову зайшла черга з сервісної зони, очільник області проігнорував, - пише БУГ.

Детальну екскурсію Володимиру Гунчику новим насіннєвим заводом ТОВ “П’ятидні” провів головний агроном підприємства Роман Цись. Оглянувши нову техніку та дізнавшись про процес переробки насіння, голова облдержавдмінстрації залишився задоволеним .

Сьогодні часто кажуть про те, що на Волині не будуються нові заводи. Не правда. От як приклад – два мільйони євро – це інвестиція у підприємство, на якому зараз знаходимося. Потужність заводу: дві тисячі тонн переробленого насіння одного сорту у місяць. Тут встановлене найсучасніше європейське обладнання. У результаті переробки отримуємо продукт високої якості. Я думаю, аграрії області та країни будуть зацікавлені у придбання продукції саме цього заводу, – розповідає Володимир Гунчик.

Окрім заводу голова облдержадміністрації ніяких об’єктів у районі не відвідував – поїхав відразу до міста Володимира-Волинського.

Не дочекалися його в Устилузі, де в ніч перед його візитом знову стався транспортний колапс. За словами місцевих жителів, зранку 29-го березня черга з авто сягнула аж торгового центру “Зодіак” і паралізувала місто. Чому так сталося, не дивлячись на те, що її мали б контролювати громадські активісти? Відповідь дають деякі учасники черги, мовляв, всі почали їхати у місто, бо набридло терпіти. “Чому велика кількість машин може просто пройти повз чергу, а ми повинні стояти?”– говорять вони.

Я вважаю, що в нас достатньо можливостей врегулювати проблему з чергою перед пунктом пропуску. Я говорив сьогодні з начальником Національної поліції. Ви знаєте, ті люди, які звикли користуватися митними переходами, вони за деякий період часу стають дуже специфічними людьми. Їх тяжко залучити до роботи на заводах і фабриках. І маленькі коливання, які відбуваються на кордонні, на них впливають, бо це їхній заробіток. Я не хочу їх критикувати. У такий складний час ми живемо. Але питання потрібно тримати під контролем. Я думаю, що спочатку ми зробили правильні кроки, довіривши контроль над чергою активістам. У цьому році розпочинаємо величезний інфраструктурний проект – це дорога Луцьк- Володимир-Волиньский – Устилуг. У рамках цієї роботи буде закладено нову митно-сервісну зону. Вона, думаю, вирішить багато проблем, які сьогодні стоять гостро, – зазначив Володимир Гунчик.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024