У районі вирішували як швидко навести лад біля МПП «Устилуг»

31 Березня 2017, 17:00
9975

30 березня у районній державній адміністрації відбулася нарада на якій обговорювали санітарний стан прилеглої території до пункту пропуску «Устилуг».

Робоча зустріч на якій головувала очільниця району Наталія Василець, відбулася за участі начальника управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації Дмитра Новохатського та голови районної ради Романа Гука, - йдеться на сайті Володимир-Волинської РДА.

Також на нараді були присутні міський голова Устилуга Віктор Поліщук, головний спеціаліст - державний інспектор Державної екологічної інспекції у Волинській області Віктор Голіч, начальник Державної прикордонної служби України Західного регіонального управління Львівського прикордонного загону відділу прикордонної служби «Пархоменкове» Макимів І.С., заступник начальника відділу прикордонного контролю Державної прикордонної служби України Західного регіонального управління Львівського прикордонного загону  Георгій Іллдашвілі, начальник 7-ї державної пожежної частини управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області В'ячеслав Процюк, т.в.о. заступника начальника Володимир-Волинського відділення поліції Нововолинського відділу поліції ГУНП у Волинській області Олександр Демчук, начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Петро Чуцький та начальник філії «Володимир-Волинське дорожньо-експлуатаційне управління» Микола Хільчук.

Аби робоча зустріч не переросла у пусті балачки Наталія Василець запропонувала виїхати безпосередньо на пункт пропуску «Устилуг», побувати у самому місті і тоді, виходячи із побаченого, приймати конкретні рішення та розробляти план заходів для усунення недоліків.  

Устилузький міський голова Віктор Поліщук розповів про заходи, які вживаються з їхньої сторони для того, аби не допустити засмічення Устилуга та прилеглих до нього територій, включаючи пункт пропуску. Але цього, на жаль, замало.

- Щоденно через пункт пропуску проїжджає приблизно 9 тисяч осіб, - резюмує голова райради Роман Гук. - За місяць - це більше 250 тисяч. І рук одного працівника, який закріплений за прибиранням території сервісної зони не вистачає. Тому, можливо, нам варто взяти за приклад Шацький район і подумати, як придбати сміттєзбиральну техніку для міста.

Підтримав цю думку і Дмитро Новохатський. Та зазначив, що це хороший варіант «боротьби» зі сміттям.

А поки ці плани реалізовуватимуться в життя, Віктор Поліщук зобов'язався на найближчій сесії міської ради затвердити нові Правила благоустрою населених пунктів Устилузької міської ради та заходи щодо їх реалізації у цьому році. Також вжити адміністративних заходів щодо порушників цих Правил.

Окрему розмову мер міста матиме із суб'єктами господарювання, об'єкти яких розташовані в Устилузі та безпосередньо у так званій сервісній зоні, щодо належного стану утримання ними території та будівель.

Чималу ділянку роботи в підтриманні належного стану біля міжнародного автомобільного пункту пропуску «Устилуг» відвели філії «Володимир-Волинське дорожньо-експлуатаційне управління». Їх зобов'язали прибрати узбіччя відрізку дороги Н-22 та провести обрізку дерев від Володимира-Волинського до Устилуга, провести ямковий ремонт та поновити розмітку.

Аби врегулювати чергу автотранспорту вирішили звернутися в Службу автомобільних доріг з проханням встановлення у пункті пропуску перед зоною митного контролю інформаційний стенд щодо організації руху автомобілів, а безпосередньо у самому прикордонному місті дорожніх знаків «Стоянка заборонена» та «Обмеження швидкості руху 40 км».

Володимир-Волинському відділенню поліції ГУНП у Волинській області та Державній прикордонній службі України Західного регіонального управління Львівського прикордонного загону відділу прикордонної служби «Пархоменкове» вказали, що варто налагодити взаємодію щодо недопущення скупчення транспортних засобів перед пунктом пропуску «Устилуг» (не більше 10 машин).

Під час виїзної наради також піднімалися питання завершення будівництва об'їзної дороги до міжнародного автомобільного пункту пропуску «Устилуг».

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024