На Володимирщині депутати вимагають відмінити «здирницьку» абонплату за газ

07 Квітня 2017, 12:13
9482

Сьогодні у місті відбулася позачергова сесія Володимир-Волинської міської ради.

Це робоче засідання поки що можна назвати одним із найкоротшим за всю історію місцевого самоврядування, бо депутати вклалися у неповних півгодини.

На порядок дений було винесено лише два питання - Про звернення Володимир-Волинської міської ради до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, генеральної прокуратури України, Національного агентства з питань запобігання корупції та «Різне».

Виникли невеличкі дебати на рахунок озвучення депутатських звернень, які більшістю голосів запропонували розглянути після основних питань порядку денного.

Отож, у зверненні депутати місцевої ради засуджують запровадження абонентської плати за газ та вважають її проявом прямого впливу олігархів та органів центральної влади на тарифну політику.

В ході обговорень,депутати зазначали, що ввівши абонплату влада прирікає українців на нову хвилю зубожіння та прагне вирішити проблеми великого капіталу за рахунок населення. У зв'язку з цим місцеві ради просять відмінити абонентську плату за газ як необгрунтовану та таку, що порушує права громадян.

Окрім того, від депутатів міської ради прозвучала слушна пропозиція внести доповнення у звернення: при встановленні тарифу що використовується для комунальних потреб встановити встановити ціну яка існує на газ українського виробництва.

Також була озвучена пропозиція у місті провести інвентаризацію земель, які орендують місцеві філії ПАТ «Волиньгаз» та ВАТ «Волиньобленерго» та поцікавитись, як вони сплачують за оренду землі.

Під кінець сесії були озвучені депутатські запити щодо проблем із трансляцією українських каналів ТБ та проблеми створення госпітального округу з центром у Володимирі-Волинському.

Нагадаємо, 15 квітня у Володимирі-Волинському відбулася п’ятнадцята позачергова сесія міської ради сьомого скликання на якій депутати одноголосно підтримали звернення про економічну та банківську блокаду.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024