У Володимирі не знають що робити з навалою ворон – вони «забомбили» історичну частину міста

10 Квітня 2017, 10:53
11738

Розпочати боротьбу з воронами, які заполонили скверик що біля історичного музею пропонують мешканці Володимира.

«Читаючи коментарі у матеріалі про запланований захід «Майстерня міста 2017», бачу необхідність виділити в окрему тему проблему воронячої колонії у центрі міста. Бо деякі дописувачі розглядають цю тему чисто умоглядно і теоретично, не маючи жодного уявлення про неї. Були озвучені навіть такі, м`яко кажучи, дивні думки про якусь можливу користь від цих колоній і недоречні теоретизування про якусь шкоду для природи внаслідок їх ліквідації. Оскільки захід планується якраз під цим пташиним базаром, пропоную оцінити той захват, який матимуть гості і учасники заходу від його проведення у цьому, традиційному місці, а також шанси на підвищення привабливості нашого міста для туристів, яких планується привабити історичними об'єктами, у т. ч. і мурами капуцинів, після вражень від цього місця. А ревнителям цих колоній пропонується оцінити всю казковість цього місця і креативність своїх ідей, обдумавши їх на протязі години - другої, сидячи на цих лавках», - пише у своєму пості у «Фейсбук» мешканець міста Віталій Харчук.

Чоловік закликав небайдужих володимирчан долучитися до обговорення цього питання. Як зазначив дописувач « бажано предметно і аргументовано, бо йдеться не лише про підготовку до конкретного заходу».

Питання «виселення» зі скверу ворон порушували давно. І міська влада і громадськість. З облюбованого місця біля КМЦ їх вдалося прогнати, - там зрізали вершечки дерев. А ось біля музею, а тепер ще й біля церкви Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії, ворони таборують і далі.

Вже й спеціальну «крякалку», яка мала б їх трохи відлякати, встановлювали - все марно. Ворони і далі квартируються у самісінькому центрі міста.

Ще з радянських часів у міських парках та скверах здебільшого насаджували дуб, вербу, березу, тополю. Всі ці дерева - дуже високі і через це на них селяться птахи. Звідси й проблема з воронами. За кордоном садять низькорослі та вічнозелені дерева. Ворони на них не селяться. Тому й проблем таких там не виникає.

Можливо, варто це взяти до уваги, бо ворони живуть по 300 років, і їхня популяція щороку збільшується.

Фото - Віталій Харчук















 

Коментарі
11 Квітня 2017, 02:26
Єдиним рішенням цієї проблеми є реконструкція парку. Ніхто не рахує реальної шкоди від скверу в цьому непривабливому вигляді. Де замість відпочинку містян ця територія непридатна для відпочинку. І не тільки через птахів. Ніхто не дбає про здоров'я льдей. Старі дерева береза ,дуб,акації це найбільш шкідливі дерева під час цвітіння , наносить алергію дихальних хляхів...! Низькорослі штамбові дерева як клен чи катальпа можуть вирішити цю проблему, але потрібна зробити благоустрій всієї території, реконструкція стіни КАПУЦИНІВ , фасади ІСТОРИЧНОГО МУЗЕЮ, РАКСу і т.д . І можна мати в центрі міста гарну родзинку, а не гадюшник
17 Квітня 2017, 14:28
Кронування дерев вирішить цю проблему!!! Ворони не селяться на тих деревах - на яких не можна звити гнізда!!!
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024