«Доступні ліки» на Володимирщині можна придбати лише в одній аптеці

12 Квітня 2017, 13:30
10023

З початку квітня запрацювала програма «Доступні ліки», регламентована постановою Уряду.

Згідно з нею держава повністю або частково відшкодовує вартість засобів для лікування серцево-судинних захворювань, цукрового діабету другого типу та бронхіальної астми.

Для жителів  Володимирщини у рамках цієї програми із держбюджету виділено 830 тисяч 810 гривень субвенції. Кошти розподілені на дев’ять місяців – від квітня до грудня.

Як повідомили нам у Володимир-Волинському ТМО, наразі підписано договір про реалізацію  таких препаратів із приватною виробничо-торгівельною фірмою «Фітоцентр». Її аптечний заклад знаходиться на вул. Ковельській, 73 (неподалік колишнього телеательє).

Як розповіла заступник головного лікаря Володимир-Волинського ТМО Наталія Філімонюк, щоб отримати рецепт на придбання «доступних» ліків, хворому треба прийти на амбулаторний прийом до поліклініки. У рецепті лікар вкаже лише міжнародну непатентовану назву (тобто діючу речовину). А вже аптекар запропонує вибрати з реєстру ліків препарат, який найбільше підходить пацієнту.

- Перш за все пацієнт звертається на прийом до лікаря, який і визначає який препарат потрібно призначити хворому, - пояснює заступник головного лікаря ТМО. - Лікар виписує рецепт встановленого зразку, в довідковому бюро поліклініки ставиться печатка «вартість підлягає поверненню» та печатка закладу. З даним рецептом пацієнт звертається в аптеку, де може отримати ліки безкоштовно, або з доплатою. Більш детальну інформацію кожен може отримати у дільничного лікаря.

Керівництво ТМО також переконане, що реалізація програми «Доступні ліки» дозволить розвантажити чергу, що збирається першого числа кожного місяця під аптекою «Волиньфарм», що у лікарняному коридорі і де пацієнти або їхні рідні вистоюють довжелезні черги за пільговими ліками. 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024