Зінкевич та Бабійчук розповіли чому вийшли з фракції «Самопоміч» в обладі

17 Квітня 2017, 10:20
9627

Депутати Волинської обласної ради Костянтин Зінкевич (Володимир-Волинський) і Борис Бабійчук (Нововолинськ) пояснили, чому вийшли з фракції «Самопоміч» в обладі.

Про це вони розповіли виданню "Радар".

Нагадаємо, після виходу цих двох депутатів під час сесії Волинської облради 12 квітня фракція «Самопоміч»розпалася.
Налічувала фракція 4 депутати – це той мінімум, який дозволяє її зареєструвати.

Унаслідок демаршу двох незгідних однопартійців лучанин Михайло Імберовський, керівник «Самопомочі» в облраді, та нововолинець Володимир Кметь залишилися без фракційної парасольки, пише видання.

Борис Бабійчук очолює нововолинську організацію «Самопомочі», Костянтин Зінкевич – володимир-волинську. Журналісти запитали у фігурантів партійного скандалу, що змусило обох зробити ризикований крок? Адже вихід із фракції загрожує виключенням із партії та втратою депутатських мандатів.

Костянтин Зінкевич був мегалаконічним:

– Партія – живий організм, і вчасна терапія нерідко рятує від більших болячок. Нічого надзвичайного не сталось. Упевнений, що наш партійний організм можна у такий спосіб не лише вилікувати, а й оздоровити.

На всі провокаційні запитання видання депутат Зінкевич віджартовувався або змінював тему. І демонстрував просто-таки дива дипломатії. Жодних прізвищ, жодних негативних оцінок.

– Це суто внутрішньопартійна справа, як ото в родині бувають суперечки. Самі розберемося, – повторював.

Дещо відвертішим виявився депутат Бабійчук:

– Самопоміч – молода партія, ми вийшли задля переформатування, щоб потім знову зайти – повним складом.

– Повним складом – це як? Четверо плюс Олексій Панасюк? Він же балотувався від “Самопомочі”, а потім?.. Його виключили?

– На тій сесії облради, коли оголошували склад фракції «Самопоміч», Панасюк був у відрядженні. За протоколом він є членом фракції, але його таким не вважають. Чим це зумовлено – важко сказати.

– Михайло Імберовський проозоро натякнув на партійні санкції з Києва, аж до позбавлення вас мандатів…

– Не хочу це коментувати. Ми завчасно оголосили про своє рішення. За три дні до сесії.

– Тобто обласне керівництво все знало заздалегідь? І як же відреагувала очільниця волинської «Самопомочі» Юлія Вусенко?

– Вона мала розмову зі мною у вівторок у Нововолинську. Переконувала цього не робити, але… Мене цікавить командна робота.

– Тобто фактор Панасюка був головним подразником?

– Були й інші. Тому переформатування необхідне.

– Кажуть, Зінкевич – двієчник, а ви – відмінник… Маю на увазі, що роботу володимир-волинської організації та ще трьох із Волині виконком «Самопомочі» визнав незадовільною. А в Нововолинську все гут!

– Вважаю, що володимир-волинська «Самопоміч» – найсильніша в області. Нам взагалі до них далеко, вони дуже багато роблять!

– Що далі?

– Ми готові спілкуватись із вищим партійним керівництвом. Адже діємо не врозріз із принципами «Самопомочі»- навпаки, всіляко сприяємо їх утвердженню, впроваджуємо у життя. Переформатування дасть великий плюс! – запевнив Борис Бабійчук.

Натомість Юлія Вусенко, керівник виконкому обласної організації «Самопомочі», нещодавно заявила, шо клопотатиме перед партійним керівництвом про позбавлення цих депутатів членства у партії та відсторонення їх від виконання обов’язків керівників осередків у Володимирі-Волинському та Нововолинську.
 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024