Володимирщина: урочисто відкрили оновлений міськрайонний ЦНАП

18 Квітня 2017, 12:15
10276

Упродовж декількох днів оновлений міськрайонний ЦНАП у Володимирі-Волинському працював у тестовому режимі.

Сьогодні ж відбулося офіційне відкриття оновленого міськрайонного ЦНАПу.

На урочистому заході був присутній голова Волинської ОДА Володимир Гунчик, керівник Проекту технічної допомоги ЄС «Центр як іноваційний інструмент взаємодії влади та громади» Роман Матвійчук та керівник проекту GIZ «Реформа управління на сході України» Тарас Журавель.

Окрім цих поважних гостей, участь у відкритті брали міський голова Петро Саганюк, голова Володимир-Волинської районної ради Роман Гук, голова райдержадміністрації Наталія Василець, депутат обласної ради Валерій Діброва, депутати міської ради, представники ЦНАП Устилузької ОТГ.

Нагадаємо, на ремонт та модернізацію Володимир-Волинського ЦНАПу виділили 1 мільйон 275 тисяч гривень з фонду європейської програми. Також до модернізації залучили кошти міського бюджету на умовах співфінансування. 

Володимир-Волинський ЦНАП надаватиме адміністративні та неадміністративні послуги, інформацію та консультацій щодо отримання цих послуг.

Майже півроку тривав капітальний ремонт приміщення Володимир-Волинського Центру надання адміністративних послуг, на облаштування якого було витрачено більше мільйона гривень.

До того він займав лише перший поверх, і ділив його з іншою установою. Тепер це - сучасний модернізований центр, де громадяни міста та району отримуватимуть цілий спектр послуг, які діятимуть за принципом єдиного вікна.

Штат центру є невеликим і налічує шість працівників: п’ять адміністраторів та директор Алла Троць.

Як зазначила сама очільниця, умови, у яких працюватимуть спеціалісти, є не тільки зручними і комфортними, а й значно спрощують роботу. Так, наприклад, зонування приміщення дає локальний захист адміністратору і можливість сконцентрувати увагу на клієнта.

Нововведеннями, які значно поліпшать якість надання адміністративних послуг і які планують запровадити, стануть електронний документообіг та електронна черга. Остання дозволить записатися на прийом за допомогою мережі Інтернет на веб-сторінці установи і допоможе ефективно розподіляти потік людей серед адміністраторів. А ще економитиме час відвідувачів і дисциплінуватиме їх.

Серед 130 адмінпослуг, які надаватимуться у ЦНАПі – реєстрація прав на нерухоме майно незалежно від територіальної приналежності, приватизація квартир. У планах - видача закордонних паспортів, реєстрація громадян, видача свідоцтв новонародженим та оформлення матеріальної допомоги, передбаченої при народженні дитини тощо.

Загалом, робочий простір ЦНАПу поділятиметься на фронт-офіси, де відбуватиметься прийом громадян та бек-офіси, де опрацьовуватимуться документи та готуватимуться рішення по заявах громадян.

На першому поверсі для зручності клієнтів діятимуть банківські послуги. Крім того, тут подбали і про людей з особливими потребами, спорудивши зручні пандуси. Не забули і про малечу, облаштувавши для неї дитячий куточок, і навіть передбачили сповивальний стіл для немовлят.

Фото: ВолодимирМедіа.









 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024