Устилуг: урочисто відкрили Центр надання адміністративних послуг

19 Квітня 2017, 10:48
10931

У результаті утворення об’єднаних територіальних громад та передачі владних повноважень на місця, в рамках реформи децентралізації, виникає потреба у створенні центрів надання адміністративних послуг населенню (ЦНАПів).

Відтак, такий Центр адмінпослуг відтепер матиме і Устилузька ОТГ, - йдеться на сайті Володимир-Волинської РДА.

Його урочисте відкриття розпочалося із вітального слова очільника області Володимира Петровича Гунчика. Звертаючись до присутніх губернатор зазначив, що Устилузька об’єднана громада уже має відповідний стаж роботи і створення такого сучасного, за усіма мірками європейського, Центру дозволить функціонувати та розвиватися їй ще краще і ефективніше.

Даний Центр надання адміністративних послуг дозволить сьогодні громаді  вкотре довести свої наміри служити людям, надавати послуги по місцю їх знаходження, тим більше, що кордон за декілька метрів звідси. І для нас дуже важливо, щоб обличчя міста, громади та й усієї Волині відкривалося для наших сусідів в тому числі і з таких проектів, які реалізуються сьогодні завдяки нашому міжнародному співробітництву.

До слова, німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) в рамках реалізації проекту «Реформа в управлінні на Сході України» було виділено кошти Устилузькій міській раді, як одному з 10 переможців проекту, безповоротної допомоги в сумі 904 тис. 410 грн. на фінансування реконструкції частини приміщення Центру надання адміністративних послуг, яке розпочалося у вересні 2016 р., а закінчилося у грудні місяці цього ж року. Тоді були освоєні кошти в сумі 406 тис. 509 грн. Далі проводилося вмеблювання установи, обладнання комп’ютерними та іншими системами, на які було витрачено 497 тис. 856 грн. Сума співфінансування з боку Устилузької міської ради склала близько 90 тис. грн.

За словами керівника експерт-проекту Романа Матвійчука, Центр надання адміністративних послуг в Устилузькій ОТГ є одним із перших в Україні, сформованих за моделлю інтегрованого офісу. У центрі надаватиметься ряд послуг різноманітного характеру, необхідних для населення.

1


1

 

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024