Володмирщина: натрапили на крадія блакитного палива

20 Квітня 2017, 13:00
10026

Вдруге за цей місяць до поліції звернулося керівницто «Волиньгазу» про крадіжку голубого палива.

Цього разу метикливий 52-річний житель Володимира-Волинського таємно, без належних дозволів під’єднав систему опалення своїх теплиць до обладнання  колишньої котельні, яка знаходиться у селі Білин.

Нагадаємо, приблизно тиждень тому у селі Березовичі Володимир-Волинського району на крадіжці газу зловили ще одну людину.

Прес-служба ПАТ «Волиньгаз» повідомила, що  на подвір’ї приватного помешкання у селі Березовичі Волидимир-Волинського району працівниками ПАТ «Волиньгаз» було виявлено несанкціонований газопровід, через який споживач мав можливість незаконно використовувати газ в обхід лічильника.

За виявленим  фактом правоохоронцями Волинської області уже розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 185 Кримінального Кодексу України (Крадіжка). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу, арешту на строк до шести місяців  або позбавлення волі на строк до трьох років.

Окрім того, згідно Кодексу газорозподільних систем, порушнику доведеться заплатити і за завдані збитки державі. За попередніми підрахунками, сума за використання необлікованих об’ємів газу споживачем сягає понад 100 тисяч гривень.

Також керівництво ПАТ «Волиньгаз» повідомляє, що кожен споживач може конфіденційно сповістити про випадки незаконного використання газу за телефоном (0332)-77-69-30. В разі підтвердження фактів, людину, що повідомила про крадіжку і залишила свої контактні дані, очікує гідна фінансова винагорода.

Довідково: За минулий рік фахівці ПАТ «Волиньгаз» зафіксували майже 100 випадків крадіжок блакитного палива на суму близько 1,5 мільйона гривень. Після виявлення незаконних втручань більшість порушників визнає свою провину і сплачує за самовільний відбір газу передбачені законом штрафні санкції. Якщо ж людина не зізнається у скоєному, питання стягнення збитків вирішується в судовому порядку. При цьому за рішенням суду на користь газорозподільного підприємства, споживач-порушник має також сплатити ще й судові витрати.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39