ТМО: жіноча консультація поповнила свій «арсенал» новим кардіотокографом

29 Квітня 2017, 10:10
16317

Жіноча  консультація Володимир-Волинського ТМО тепер може похвалитися новим обладнанням кардіотокографом (КТГ), який швидко і максимально точно допомагає оцінити стан плоду,  вчасно помітити будь-які патології і відхилення, що виникають під час вагітності та у  процесі родової діяльності.

Як вдалося дізнатися у завідуючого консультацією Ігоря Бутулая, протягом двох тижнів, відколи працює апарат, обстеження на ньому пройшло більше десятка жінок, - пише ВолодимирМедіа.

В однієї з них були виявлені порушення плоду. Подібні обстеження проводяться після 30 тижнів вагітності. Ця процедура передбачає собою спостереження за скороченнями матки матері і вимірювання частоти серцевого ритму дитини. Своєчасне проведення КТГ при вагітності дає змогу виявити відхилення у майбутнього малюка і знайти шляхи вирішення ймовірних проблем з його здоров’ям. Крім того, кардіотокографія може здійснюватись у період пологів та передбачає підключення декількох датчиків до живота вагітної, які дозволяють отримати необхідні показники. Отримані дані відображаються у вигляді графіків і фіксуються на паперовому носії, які при бажанні видаються на руки жінці.

Показником, на який у першу чергу звертає увагу лікар, є частота серцевих скорочень. Їх нормою вважається 120-160 ударів у хвилину, у випадку певних відхилень, жінку направляють у пологовий будинок, де їй призначають подальше обстеження та лікування.

Кардіотокографія є необхідною для визначення поточного стану дитини та виявлення можливих ускладнень. Це дозволяє своєчасно вжити заходів щодо усунення ризиків для матері і дитини.



Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024