Цьогоріч в районі виникло 28 пожеж, дві людини загинуло

30 Травня 2017, 16:48
Фото ілюстративне 10039
Фото ілюстративне

Одним із питання, що розглядалися на засіданні колегії райдержадміністрації, яке відбулося сьогодні, 30 травня у стінах РДА, було утворення та функціонування місцевих і добровільних пожежно-рятувальних підрозділів. 

Завідувач сектору з питань цивільного захисту райдержадміністрації Юрій Ліщук, проаналізувавши причини пожеж, зазначив, що винуватцями більшості з них є самі жителі, які зневажають елементарними правилами пожежної безпеки.

Вже цьогоріч (станом на 16.05.2017 року) з вини жителів населених пунктів в районі виникло 28 пожеж, дві людини загинуло, одна травмована. У 2016 році внаслідок пожеж в районі  загинуло 4 людини. 

Також у минулому році було 5 випадків загоряння  торф’яників. У цьому році в екосистемі району зафіксовано уже 7 пожеж. Одна з них могла перерости в торф’яну пожежу. Завдячуючи оперативному регуванню 7-ї державної пожежної частини управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області, Устилузької МПО та фермера Антощака пожежа була ліквідована. 

Горіли, в наслідок необережного поводження з вогнем, а саме спалювання сухої трави, у цьому році і господарські споруди у селах  Острівок, Коритниця та грубих кормів в селах Охнівка, Хмелівка, Ласків.

З метою зменшення збитків від пожеж та зменшення кількості загибелі людей на території району діють три МПО при місцевих радах та три місцеві пожежні команди на підприємствах і одна  самостійна державна пожежна частина № 7. В кожному сільськогосподарському підприємстві на період жнив та заготівлі кормів створюються добровільні пожежно-рятувальні підрозділи.

Проінформував Юрій Ліщук і про стан готовності господарського комплексу району до пожежонебезпечного періоду.

За його словами, в районі постійно проводиться моніторинг стану пожежної безпеки в природних екосистемах. В пожежонебезпечний період організовується тимчасове обмеження доступу населення і в’їзду транспортних засобів  в ліси району. Разом з керівниками місцевих підприємств, установ та організацій  відпрацювується захист населених пунктів, розташованих у лісових масивах та поблизу них. Вживається і ряд інших заходів щодо унеможливлення виникнення пожеж.

Нагадаємо, 7-го квітня близько 4 години ночі у Володимир-Волинському районі, у селі Бубнів по вул. Центральна, 3 сталася пожежа.

У житловій будівлі знайшли тіло жінки, 1945 р. н. Вогнем було знищено дах по всій площі будинку, меблі та речі домашнього вжитку.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024