Привітали переможців конкурсу міні-грантів «Крок назустріч»

15 Червня 2017, 08:30
11246

Фонд «Прибужжя» спільно з програмою «Активні громадяни» від Британської ради в Україні підбили підсумки третього етапу конкурсу міні-грантів «Крок назустріч».

Переможців нагородив сертифікатами депутат Верховної Ради України Ігор Гузь, який є ініціатором такої ідеї.

Виконавчий директор Фонду Борис Карпус розповів, що втілити проекти ініціативні жителі мають впродовж 4-х наступних місяців. Переможці та організатори для цього підписали угоди про спільну реалізацію грантів.

Як наголосив координатор програм Британської ради в Україні Захар Ткачук, експертне журі надало перевагу важливим потребам громад, а також актуальності їх втілення в життя.

Серед 70-ти поданих, представники конкурсної комісії обрали 11 найцікавіших та корисніших, на їх погляд, ініціатив та ідей.

Брали участь у конкурсі міні-грантів представники громадських організацій, закладів культури та освіти, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), ініціативних груп та органів місцевого самоврядування, що знаходяться в регіоні Прибужжя: на території Любомльського, Іваничівського та Володимир-Волинського районів, а також міст Нововолинськ та Володимир-Волинський.

Загальний бюджет 11-ти проектів-переможців – 317 832 гривень. Фонд «Прибужжя» та Британська рада дофінансує на суму - 200 000 гривень.

Серед 70-ти поданих, представники конкурсної комісії обрали 11 найцікавіших та корисніших, на їх погляд, ініціатив та ідей.

Серед них 4 з Володимирщини. Зокрема:

«Дитячий світ краси, казки та творчості» Селецької ЗОШ I-II cт. ім. О. Полонської (Володимир-Волинський район).

Суть проекту – облаштування сучасного класу в школі, зокрема: придбання телевізора, книжних поличок та інших необхідних меблів і обладнання.

Загальний бюджет – 50 000 грн;  20 000 грн – внесок «Прибужжя» та Британської ради в Україні. Керівник проекту – Стасюк Лілія Олегівна, вчитель початкових класів.

«Джерело здоров’я» Устилузької міської ради (Володимир-Волинський р-н).

Суть проекту – облагородження природного джерела, зокрема, встановлення огорожі навколо нього задля збереження та захисту від забруднення. Загальний бюджет – 19 470 грн;  12 150 грн – розмір міні-гранту. Керівник проекту – Костюк Ольга Леонтіївна, проектний менеджер Устилузької міськради.

Центр розвитку «Creative studio» ГО «Креатив студіо» (місто Володимир-Волинський).

Суть проекту: створення центру розвитку «Креатив студіо» для занять дівчат, віком  від 8 до 15 років та проведення на його базі курсу «Юна леді» для учениць міських шкіл.

Загальний бюджет  – 39 300 грн; 20 000 грн. – розмір міні-гранту.

Керівник проекту – Азанова Анастасія Сергіївна, оператор телекомунікаційних послуг.

 «Скринька добра» виконавчого комітету Володимир-Волинської міськради

Суть проекту - встановлення у місті двох контейнерів «Скриньки добра» за адресою вул. Ковельська, 8, куди люди зможуть приносити одяг для тих, хто його потребує.

Загальний бюджет  – 26 580 грн, 20 000 грн- внесок «Прибужжя» та Британської ради в Україні. Керівник проекту – Саць Любов Володимирівна, начальник відділу проектної діяльності та міжнародного співробітництва.






 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024