Автобус із лудинськими школярами ледь не втрапив під потяг

15 Червня 2017, 17:26
Фото ілюстративне 11637
Фото ілюстративне

13-го червня водій, котрий здійснює перевезення дітей Лудинської школи Володимир-Волинського району, на залізничному переїзді в місті Устилуг грубо проігнорував правила дорожнього руху і ледь не врізався у потяг. У салоні автобуса були школярі, які їхали на екскурсію.

Машиніст подавав сигнали водію автобуса, як гудком, так і жестами, але він ніяк не відреагував. Про це йшлося у листі, який батьки надіслали інтернет-виданню БУГ.

В ньому, зокрема, йшлося про те, що на час літніх канікул деякі учні школи села Лудин Володимир-Волинського району відвідують пришкільний табір «Березина». 13-го червня у них була запланована поїздка на сучасний насіннєвий завод у село П’ятидні та у пожежну частину в місті Володимирі-Волинському.

Усі школярі, що прийшли у цей  день в табір, відправилися за запланованим маршрутом о 9-й годині ранку. Автобус був справний, але водій на залізничному переїзді в місті Устилуг грубо проігнорував правила дорожнього руху і на великій швидкості рушив перед самим потягом. З неофіційних джерел, машиніст потяга одразу ж зателефонував в поліцію.

«Діти були перелякані! Усі школярі стверджують, що ще б мить і поїзд зіткнувся зі шкільним автобусом. Дуже обурює поведінка водія шкільного автобуса, який несе пряму відповідальність за життя і здоров’я дітей. До того ж після зауважень вчителів він просто віджартувався і навіть не вибачився! Добре, що все скінчилося благополучно і автобус таки проскочив, а якби ні?! Страшно навіть уявити, які могли б бути наслідки! Дуже хочеться, щоб діти могли пізнавати свій край, зокрема і за допомогою екскурсій. Але хочеться бути впевненими, що їх життю нічого не загрожує», – пишуть батьки.

Директору школи Людмилі Гладчук відомо про інцидент. Вона розповіла, що водій 9 років працює на цьому маршруті, а отже, досвід у нього є.

«Як він пояснив, при повороті перед ним їхала жінка на велосипеді і він свою увагу звернув на неї, проте не зауважив головного. Ми розуміємо батьків і просимо вибачення. Шофер теж вибачається і дякує Богу, що ангел-охоронець захистив його і всіх дітей», – зазначила Людмила Гладчук.

Зі слів керівника навчального закладу, водій пройшов медичний огляд. Шкідливих звичок чоловік не має, спиртним не зловживає.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024