Знайшли та вилучили «чорну касу» волинських митників

17 Червня 2017, 08:54
10968

Працівники Волинської митниці організували в себе «кришування» контрабанди та виробництво фальсифікованої алкогольної продукції. За що отримували чималі доходи.

Викрили їх працівники Управління захисту економіки у Волинській області Нацполіції та прокуратури області за підтримки бійців спецпідрозділу КОРД. Корупційні схеми, організовані працівниками митниці, передбачали на системній основі одержання коштів за переміщення транспорту та товарів через митний кордон країни, повідомляє прес-служба Національної поліції.

Крім того, в оперативників була інформація про існування так званої "чорної каси", тобто коштів, які митники збирають з громадян в якості "подяки". Правоохоронці встановили місце зберігання грошей, а також докази, які доводять, що ці кошти одержані працівниками митниці у незаконний спосіб.

На підставі ухвали суду оперативники Управління захисту економіки у Волинській області Нацполіції та слідчі прокуратури в Волинській області за підтримки спецпідрозділу КОРД провели санкціоновані обшуки у приміщеннях однієї з комерційних структур, а також за місцем мешкання її керівника. Чоловік відповідав за збереження «каси».

Правоохоронці вилучили так звану «чорну касу»: 90 тисяч доларів США, 290 тисяч гривень, а також документи, які засвідчують їх незаконне походження. Зазначені суми були одержані за контрабандне переміщення транспорту і товарів.

Окрім того, виявлено підпільний цех по виробництву фальсифікованої алкогольної продукції та вилучено понад 11 тонн спирту. Також на території товариства виявлено значну кількість необлікованої деревини.






1

1

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024