У Волинській ОДА вивчатимуть стан підготовки Володимирщини до нового опалювального сезону

19 Червня 2017, 14:55
9295

На Волині вже почали підготовку до опалювального сезону 2017-2018 років.

Зі слів голови ОДА Володимира Гунчика, щомісяця одне засідання антикризового енергетичного штабу буде присвячене стану підготовки міст та районів області до зими. Першими звітуватимуть міста обласного значення – Луцьк, Ковель, Нововолинськ, Володимир-Волинський, опісля – райони, – повідомляє відділ інформаційної політики ОДА.

У той же час одним із головних показників підготовки до зими є розрахунки за спожиті енергоносії. Викликає занепокоєння динаміка розрахунків організацій, що фінансуються з державного бюджету та розрахунки населення за газ без пільг та субсидій, що становить близько 70%. Натомість розрахунки заелектроенергію – майже 98 %.

«Із 1 січня 2018 року впроваджується в дію система ціноутворення і регулювання цін на комунальні послуги безпосередньо місцевими органами влади. Ми активно повинні продовжити роботу. Не буде вже такого розуміння, як різниця в тарифах. Тарифна політика ведеться місцевими структурами влади. Держава віддає повністю право управляти на місця. Я вважаю, що робиться цілком правильно, адже щоразу звертаємося в Кабінет Міністрів, відповідні структурні підрозділи: "Дайте згоду. Погодьте, будь ласка". Напевно, це більш компетенція місцевих структур», – зазначив Володимир Гунчик.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024