Володимирчани вже можуть подавати документи на відшкодування невикористаної субсидії

21 Червня 2017, 15:39
11078

Управління праці та соціального захисту населення виконкому Володимир-Волинської міської ради повідомляє, що з 15 червня 2017 року розпочато прийом заяв від населення на відшкодування частини невикористаної субсидії на оплату послуг з газо- та електропостачання в обсягах, що не перевищує вартості 100 куб. метрів природного газу або вартості 150 кВт.год. електричної енергії.

Як повідомив нам начальник управління Олександр Смикалюк, виплата частини зекономлених субсидій у вигляді «живих» грошей відбуватиметься на підставі написаної власноруч заяви громадянина ( на фото)

- Урядовий проект монетизації частини зекономлених субсидій передбачає грошову виплату енергоощадним родинам – еквівалент вартості зекономлених 150 кіловат електроенергії, якщо цей ресурс використовується для опалення, або 100 кубів газу, - пояснив очільник управління. - До 1 липня 2017 року підприємства-виробники чи підприємства-виконавці послуг з газо-, та електропостачання в паперовому та електронному вигляді повинні надати структурному підрозділу з питань соціального захисту населення списки енергоощадних субсидіантів із зазначенням суми невикористаної державної допомоги. Субсидіантам, які вели енергоефективне домогосподарство, для отримання коштів необхідно буде до 1 вересня подати заяву в управління соціального захисту населення, на підставі якої здійснюватиметься виплата грошової винагороди за енергоефективність.

У разі подання заяви після 1 вересня, зекономлені кошти повертатимуться до державного бюджету

Як пояснив Олександр Павлович, інформацію про наявність економії кожен отримувач субсидії може відслідковувати у своїй платіжці або шляхом звернення до постачальника газу чи електроенергії, якщо вони використовуються для опалення.

Відкриття рахунку в банку, як і вибір самої уповноваженої банківської установи, через які проводяться виплати соціальних допомог та пенсій, здійснюється субсидіантом самостійно. На момент подачі заяви рахунок в банку повинен бути уже відкритим.

До слова, згідно зі статтею 165.1.1 Податкового кодексу України, субсидія, незалежно від вигляду в якому вона виплачується, не включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку. Тому монетизація частини зекономлених субсидій жодним чином НЕ впливає на процес декларування, а отримана від держави сума  НЕ повинна зазначатися у Декларації про доходи громадян.


 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024