Чому у Володимирі збільшується «ягідна стометрівка» і що з цим робити?

21 Червня 2017, 17:08
10982

У Володимирі-Волинському на місцевому продуктовому ринку з’явилася своя «ягідна стометрівка». Знаходиться вона обабіч самого ринку і днями вже дотягнулася аж до приміщення «Ощадбанку», що на вулиці Небесної Сотні.

Нагадаємо, що сезон ягід стартував на Володимирщині з полуниць. Нині ж на ринку вже активно продають черешні, чорниці, ранню смородину та аґрус.

Проте місця для такого сезонного краму на самому ринку бракує і люди шикуються із ним на пішохідній доріжці.

Це й стало приводом для телефонного дзвінка на адресу редакції.

- Ви бачили яка сьогодні черга з ягодами вишикувалась аж до самого банку? Бачили? Якщо ні, то раджу вам піти глянути і пофотографувати, - повідала нам жінка, яка представилася Оленою. – Я приїхала з дворічною дитиною на ринок, аби купити свіжих овочів, то з візком не знала як туди добратися. Я розумію, що люди несуть на ринок свій крам не з хорошого життя, але ж зрозумійте й нас, повинен бути якийсь порядок. Скоро вони на проїжджу частину виставлять відра з ягодами і нікому до цього не буде діла.

Прокоментувати ситуацію ми попросили начальника міської муніципальної поліції Володимира Литвинчука.

- Ми знаємо про цю ситуацію, більше того, я сьогодні був там, розмовляв з людьми, попереджав їх про відповідальність, - розповідає Володимир. – Ми пробуємо контролювати цей процес, але - це люди. Ви ж розумієте, що вони несуть на ринок те, що самі виростили, а не вкрали. І йдуть торгувати вони теж не від хорошого життя. Саме тому, порадившись із керівництвом ринку, ми вирішили що нехай вони краще стоять тут, ніж «розбредуться» із своїм крамом по всьому місту. Однак, ми попереджаємо людей щоб панував порядок і щоб вони завжди залишали просторий прохід для пішоходів. Окрім того, за кожне місце вони повинні сплатити кілька гривень. За ці кошти працівники ринку прибиратимуть та впорядковуватимуть цю територію.

Начальник муніципальної поліції також розповів, що в нього є вже готовий проект рішення щодо облаштування в місті зони сезонної торгівлі з обмеженою групою товарів. Більше того, він вже озвучував цю пропозицію нашим місцевим депутатам, проте підтримки від них він так і не отримав.

А якби в перспективі у Володимирі дійсно б створили і облаштували зону сезонної торгівлі, і не одну, а в кількох мікрорайонах міста, то такої «ягідної стометрівки» в місті точно б не було. А люди, сплативши кілька гривень за місце у міську казну, мали нагоду в цивілізованих умовах торгувати власноруч вирощеними та зібраними ягодами, овочами та фруктами.








 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024