Надія Савченко назвала Володимир мирним і абсолютно аполітичним містом

10 Липня 2017, 11:21
9896

8 липня на площі Героїв у Володимирі-Волинському з  мешканцями міста зустрілася народний депутат України Надія Савченко.

Зустріч була анонсована, проте на головній площі зібралося небагато люди. Вже з часом, поки столична гостя розповідала про мету свого приїзду у Володимир, народу на площі побільшало.

- Бачу у Володимирі багато голубів. Це означає, що у вас мирне місто. А ще бачу, що люди у вас абсолютно аполітичні. Вони йдуть, чують, що тут говорять про політику і не поспішають до нас приєднатися… - зазначила на початку зустрічі колишня бранка Кремля.

Нагадаємо, що у Володимирі Надія Савченко не вперше. Близько року тому вже була тут, відвідала засідання суду над бійцями 51-ої ОМБр.

А приїхала народна обраниця на Волинь аби розповісти про свої міркування щодо можливості розвитку країни і покращення життя громадян.

Коротко тезами «пройдемося» по концепції нової політичної системи яку хотіла донести столична гостя до володимирчан.

Слід змінювати політичну систему.

На першому етапі пропонують провести перепис населення,  для того, щоб визначити кількість населення – де проживають, вікові категорії, соціальні категорії тощо.

Востаннє перепис проводився у 2001 році, згідно якого в Україні проживало 48 мільйонів, але за весь цей період глибокої економічної та демографічної кризи, війни скільки людей реально живе в Україні ми не знаємо. Це дозволяє владі маніпулювати починаючи від пенсійного фонду і закінчуючи виборами.

На другому етапі пропонують провести інвентаризацію населених пунктів, тобто що є у села чи міста – земля, природні ресурси, комунальні власність тощо.

Зміна адміністративного устрою шляхом референдуму.

Адміністративні одиниці мають вміщати у себе від 120-150 тисяч дорослого населення. За попередніми даними максимальна кількість таких одиниць – це 250 у всій країні. Від кожної адміністративної одиниці має бути представник у парламенті, тобто буде 250 депутатів максимум. Обласних, районних, міських та сільських рад не буде. Натомість хочуть запровадити дворівневу систему – Верховна Рада України, парламент та рада адміністративної одиниці. У раду адміністративної одиниці обираються депутати від кожного населеного пункту, але не менше, ніж один депутат на один населений пункт та не більше, ніж один депутат на чотири тисячі населення. Для депутата його округ – це має бути основне місце роботи, а не працювати на громадських засадах. Близько 50-60 депутатів буде у раді адміністративної одиниці. Завдяки цьому вдасться прибрати величезний прошарок депутатів та чиновників.

Новий підхід до виборчої системи.

Перші вибори в адміністративних одиницях до Парламенту повинні відбутися одночасно, а наступні вибори – виключно за потреби. Депутат може працювати роками, якщо він влаштовує громаду, а в іншій адміністративній одиниці можуть бути і щороку вибори.

Кандидати у депутати до парламенту подаватимуть свої кандидатури і упродовж року працюють у своїх адміністративних одиницях – показують, що вони готові запропонувати громаді. Вони працюватимуть на так званому суспільному договорі. Вкінці цього періоду проводиться попереднє голосування і до виборів фактично допускаються тільки ті кандидати, які набрали мінімум 25 % підтримки громади.

На місцевому рівні депутатів обиратимуть так само, однак працюватимуть перед виборами упродовж декількох місяців. Все інше – так само, як і з виборами до парламенту.

Якщо депутат не виконуватиме суспільний договір, громада матиме право його відкликати шляхом внесення електронної петиції. Якщо така петиція набере упродовж місяця 5 % від загальної кількості виборців, то запускається механізм перевірки, а тоді – відкликання.

Новий підхід до системи голосування.

Пропонують державну програму щодо видачі біометричних паспортів за бюджетні кошти упродовж року. За цей період розроблять та встановляють термінали для голосування у населених пунктах за аналогом «Приватбанку». Голосування відбуватиметься за допомогою пальця. Це допоможе уникнути фальсифікацій та незручності щодо підрахунку голосів. Окрім цього, це неабияка економія коштів.

Формування бюджету.

Пропонуються дворівневу бюджетну систему – національний бюджет і бюджет адміністративної одиниці, який формується за рахунок платежів податків. Лише 20 %, а згодом – 15 %, переховуватиметься із бюджету адміністративної одиниці до національного бюджету.

Освіта, культура, медицина.

Теж дворівневі. На місцях можна буде додатково вводити шкільні предмети, створювати додаткові медичні програми тощо.

Савченко також повідомила, що має намір створити нову політичну партію, щоб втілити всі ці задуми.

Далі народна обраниця відповіла на запитання городян. Люди цікавились, як вона виконала обіцянку допомогти бійцям 51-ї ОМБр, яких судять уже другий рік; в які найкоротші терміни та за яких умов може закінчитися війна в Україні, чому учасники АТО, задля того щоб узаконити виділену по закону земельну ділянку, повинні сплатити в казну пару чималу суму.

Згодом, Надія Савченко відповіла на запитання місцевих медівників.

 

 

Коментарі
11 Липня 2017, 09:43
Гоніть стерву дрючками!!!!
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024