За смертельну ДТП - за ґрати на шість років

13 Липня 2017, 09:30
9138

На Волині засудили чоловіка, який п’яним сів за кермо та насмерть збив велосипедиста.

Про це стало відомо з вироку Володимир-Волинського міського суду, -  пише Волинське агентство розслідувань.

Інцидент трапився 29 жовтня 2016 року, близько 23:50 хвилин на вулиці Луцькій у Володимир-Волинську. Чоловік керуючи автомобілем «FIAT SCUDO» наздогнав та збив велосипедиста, який рухався у попутному напрямку.

Велосипедист отримав важкі тілесні ушкодження у вигляді відкритої черепно-мозкової травми, зламу кісток склепіння черепа та основи черепа з крововиливами під мозкові оболонки та інші. Внаслідок травм чоловік помер на місці ДТП.

В той же час, водій мінівену навіть не помітив, що накоїв і втік з місця ДТП. Про те, що він насмерть збив велосипедиста чоловік дізнався лише вранці, коли до нього приїхали поліцейські. Виявилось, що чоловік був добряче п’яний, адже у Волинському обласному наркодиспансері зафіксували у крові винуватця ДТП — аж 2,5 проміле алкоголю.

Таким чином, його визнали винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху, які призвели до смерті і у керуванні транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Тож чоловіку доведеться відсидіти за ґратами 6 років. Також чоловіка позбавили права керувати транспортом протягом 3-х років.

Окрім цього, з чоловіка стягнули на користь матері та дружини загиблого по 200 000 гривень моральної шкоди. Також винуватця ДТП зобов’язали сплачувати по 924 гривні щомісячно на утримання осиротілих дітей.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024