Жителі Устилуга vs митники: конфлікт через контрабанду

13 Липня 2017, 16:00
10843

У середу, 12 липня, СБУ повністю зупинила потік контрабанди з ЄС за липовими документами TAX FREE на пропускному пункті «Устилуг» у Волинській області.

Як інформує Цензор.НЕТ, про це на своїй сторінці у Facebook писав журналіст Євген Плінський.

«Термінові новини з волинської митниці. Після того, як я підняв на поверхню корупційну схему митниці на ввезення контрабанди з ЄС за липовими документами TAX FREE (близько 1000 бусів щодоби ввозять в Україну контрабанду на суму понад 1 мільйон євро) цією схемою зацікавилася СБУ. Сьогодні СБУ притиснула митницю на пропускному пункті «Устилуг», повністю зупинивши потік «такси». Відразу виявилося, що немає ніяких багатогодинних черг на постах і кордон абсолютно вільний. (Порівняйте фото з камер)», - написав він.

«Але місцеві жителі, які живуть за рахунок контрабанди, підняли бунт і заблокували пункт пропуску, вимагаючи відкрити пропуск контрабанди, ставши на захист корупції на митниці. (Не виключаю, що керівництво волинської митниці заохотило людей на це, адже гроші всі втрачають). За кожен бланк із «таксою» митниця отримує по 20 грн, зістригаючи на добу на одному посту понад 100 000 грн. Тому простій нікому не цікавий і зупинити його можуть тільки співробітники СБУ, які заскочили зненацька, та й проти них, виявляється, є "народні" методи», - зазначив журналіст.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024