Володимирчанам показують «Таємничий вимір»

27 Липня 2017, 18:38
8512

У Володимир-Волинському історичному музеї імені Омеляна Дверницького відбулася презентація першої персональної виставки картин Світлани Федосєєвої «Таємничий вимір».

Світлана Анатоліївна Федосєєва закінчила Луцький педагогічний інститут імені Лесі Українки, за спеціальністю – історик. У 1995–2007 роках працювала науковим співробітником Володимир-Волинського історичного музею, її стараннями оформлено чимало вітрин в експозиції музею. Від 2007 року і донині працює завідуючою відділом наукових досліджень державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир». Про це пише Музейний простір Волині.

Її змістовні екскурсії по Володимиру-Волинському знайомі туристам з України і з-за кордону. Захоплюється фантастикою та історичною реконструкцією, видала фантастичну повість. Професійною художницею є її сестра Алла.

У 2002 році вперше спробувала малювати, а нині, коли зібралася чимала колекція робіт вирішила показати їх людям, і саме в історичному музеї, де працювала багато років.

На виставці «Таємничий вимір» експонується 20 робіт на полотні, написаних акриловими фарбами. Полотна Світлани Анатоліївни виконані таким чином, що глядач повинен добре задуматися, поміркувати, що хотів сказати автор. Хтось з видатних живописців мовив: «Картина – це не те, що бачить в ній художник, а те, що побачив глядач». Саме так можна сказати і про роботи Світлани Федосєєвої – кожен бачить і розуміє їх по своєму. Оригінальні назви творінь нашої колеги: «Повня. Далекі береги», «Сутінки», «Осінь», «Крило метелика», «Богиня Баст», «Таємнича чарівна квітка з Армеріани», «Танцюючі гейші», «Всесвіт. Останній рубіж», «Маленький червоний дракончик», «Мегаполіс» та ін.

З вітальним словом до художниці звернулися в.о. начальника відділу культури і туризму міськвиконкому Любов Нестерук, директор історичного музею Володимир Стемковський, директор ДІКЗ «Стародавній Володимир» Володимир Пикалюк, директор художньої школи Адам Михалик, директор культурно-мистецького центру Катерина Петрович, режисер театру аматорів «Різнобарв'я» Лариса Половньова, художники Юрій Донських і Валерій Приступа.






 

 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024