Начальник поліції прозвітував про стан криміногенної ситуації у Володимирі-Волинському

29 Липня 2017, 07:00
11360

28-го липня начальник Володимир-Волинського відділу поліції ГУНП у Волинській області Михайло Бобик зібрав прес-конференцію для представників місцевих ЗМІ, на якій розповів про криміногенну ситуацію у Володимирі-Волинському, а також при нагоді і про підготовку до охорони правопорядку під час святкування Дня міста.

Пише БУГ.

Начальник відділу поліції розповів журналістам про проведену роботу за останні місяці.

“Розпочну з питання, яке актуальне сьогодні, а саме безпека під час святкування Дня міста. Поліція буде працювати в посиленому режимі. Для організації належної безпекової ситуації ми запросили підсилення правоохоронців з Нововолинська та Турійська.

Також, я звертався до керівництва Національної гвардії, але вони задіяні в навчаннях, тому не зможуть нам допомогти. Незважаючи на це, ми готові зробити все, що залежить від працівників поліції, щоб свято пройшло спокійно”, – зазначив Михайло Бобик.

Михайло Бобик також прокоментував звернення депутатки Володимир-Волинської міськради. Відповідаючи на запит Віри Сєргєєвої, в якому зазначалось, що за останні роки в місті зросла кількість квартирних грабежів, начальник поліції зазначив, що це не відповідає дійсності. Пан Бобик стверджує, що за останні роки навпаки кількість подібних правопорушень зменшується.

Так за 2015 рік було зареєстровано 84-ри крадіжки майна з квартир та будинків, у 2016-му – 51-а крадіжка, а за поточний період 2017-го року – 16 таких випадки і один факт пограбування. В основному правопорушники проникали у житло підбираючи ключ чи проникали крізь вікно.

“В нашому місті ситуація дещо покращилась, так завдяки камерам відеоспостереження ми затримали мешканців Львівської області, які здійснювали крадіжки, щонайменше 3 випадки у Володимирі-Волинському (в розкритті саме цього злочину допоміг місцевий підприємець, котрий встановлював міські камери відеонагляду).

Найчастіше такі правопорушення здійснюються “гастролерами”, тобто жителями інших міст, тому подібні злочини важко розслідувати. Але наголошую, що з появою камер відеоспостереження ситуація значно покращилась”, – розповів начальник відділу поліції.

Враховуючи регулярні злочини, які трапляються по всій Україні із застосуванням вогнепальної зброї Михайло Бобик закликав мешканців міста та району, які мають на руках незареєстровану зброю та боєприпаси добровільно здати їх у відділ поліції. У такому випадку громадянин звільняється від кримінальної відповідальності.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024