Володимир: освятили капсулу на будівництві храму Святого великомученика і цілителя Пантелеймона

09 Серпня 2017, 15:48
11713

9 серпня у День пам'яті великомученика і цілителя Святого Пантелеймона, у Володимирі-Волинському освятили та заклали капсулу у стіну ще одного володимирського храму.

Це урочисте дійство відбувалося у на будівництві храму Святого великомученика і цілителя Пантелеймона настоятелем якого є отець Юрій Кривіцкій.

Урочисте богослужіння з цього приводу очолив єпископ Володимир-Волинський та Ковельський Матфей. 

Нагадаємо, будівництво розпочалося ще в минулому році. Ще раніше відбулося закладання наріжного каменя та освячення земельної ділянки під храм Святого великомученика і цілителя Пантелеймона. А зараз наповну йде будівництво самого храму. 

Отець Юрій на цій парафії править уже кілька років. Раніше духівник правив у капличці медико-технічного коледжу, а згодом, на місці зведення храму, віряни разом з духівником поставили затишну капличку, де й продовжили богослужіння. Поряд каплички встановили кований хрест, обплетений виноградною лозою – одним із Христових символів.

– Церква буде мурована, плануємо, з Божою поміччю, спорудити її якнайшвидше. З дерева вирішили не будувати, бо це в наш час дещо небезпечно, – каже отець Юрій і дякує міській владі та депутатам міської ради попереднього скликання за сприяння у виділенні земельної ділянки ( 13 з половиною сотих по вул. Устилузька 140 А).

- Церква буде заввишки 18 метрів, по ширині – 10, по довжині 15 з половиною метрів. Цей храм не буде схожий на жоден із тих, що є у Володимирі-Волинському. Подібну церкву я бачив на Львівщині, -  – продовжує далі отець Юрій. 

Виготовлення проектної документації на будівництво церкви, облаштування каплички потягли за собою чималі фінансові витрати. Благо, наголошує отець Юрій, що парафіяни всіляко підтримують усі його починання.

Отець Юрій каже, що це хороше місце для зведення церкви, бо неподалік від місця, відведеного під будівництво, колись знаходилась стара кафедра, місце, де був перший храм у Володимирі-Волинському. 





















1


















 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024