Володимирщина: місцеве агропідприємство планує співпрацювати з канадійцями

18 Серпня 2017, 08:21
8225

ТОВ «П’ятидні» планує співпрацювати з канадською фірмою «Lembton».

Господарство хоче закупити у них обладнання для спорудження елеваторів у місті Володимир-Волинський та смт Іваничі, - йдеться на офіційній сторінці спілки «СПАС» у Фейсбук.

Керівник ТОВ «П’ятидні», депутат Волинської обласної ради, член спілки СПАС Валерій Діброва переконаний, що скасування мита (починаючи з 1 серпня 2017 року між Україною та Канадою діє зона вільної торгівлі) відкриває нові можливості для українських аграріїв. 

«Справа у тім, що у таких країнах , як США та Канада дуже добре налагоджено експорт зернових. Україна теж є світовим експортером зерна, тому виникає потреба якісного зберігання зерна, яке можна забезпечити лише на високотехнологічних об’єктах, як елеватори, наприклад. В Україні не достатньо ефективно налагоджено виробництво якісного елеваторного та сушильного обладнання та немає комплексного підходу до його встановлення. Будучи великою зерновою країною, Канада добре розвинулася в цьому напрямі. Після нещодавнього мого візиту в Канаду наше господарство планує співпрацювати з канадською фірмою «Lembton», адже хочемо закупити у них обладнання для спорудження елеваторів у місті Володимир-Волинський та смт Іваничі», - зазначив Валерій Діброва.

Він також додав, що нещодавно спілкувався з послом Канади в Україні Романом Ващуком, який розповів, що уряд Канади зацікавлений у співпраці з нашим агробізнесом і готовий розглядати можливості надання кредитів під низькі відсотки для закупівлі обладнання. І це хороша перспектива!

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024