Володимирські депутати підтримали тимчасову заборону продажу алкоголю особам у військовій формі

18 Серпня 2017, 12:00
Фото ілюстративне 8774
Фото ілюстративне

Депутати Володимир-Волинської міської ради більшістю своїх голосів підтримали рішення про тимчасову заборону продажу алкогольних та слабоалогольних напоїв особам у військовій формі.

Довкола цього питання, в принципі, як і завжди, розгорілися запеклі дебати.

Позафракційний депутат Василь Сусік озвучив думку, що війська частина цим рішенням хоче перекласти всю відповідальнисть на керівництво та громадськість міста. Озвучувалсь також думка, що це рішення протизаконне і при першій ліпшій нагоді воно може бути оскаржене в суді. 

Депутат від «Самопомочі» Олег Тимосевич зазначив, що дане рішення слід доповнити пунктом в якому йдеться, що контроль за його виконанням слід не тільки «звалити» на місцеву поліцію, а й підключити до цього громадськість міста, представників молодіжної громадської ради. 

Слово також узяв присутній на сесії командир ЗРП, полковник Костянтин Заїченко.

Нічого нового представник військової частини не сказав, а лише наголосив на важливості прийняття цієї тимчасової заборони, адже за місяць-два бригада повертається у місце своєї постійної дислокації і задля того, аби уникнути різних неприємних ситуацій та погіршення криміногенної ситуаії в місті.

Нагадаємо, дане питання неодноразово розглядалося на засіданнях громадської ради, окрім того в місті раніше існувала заборона на продаж алкоголю з 22.00 до 08.00, яка неодноразово оскаржувалася місцевими підприємцями в суді. Наразі йдеться про тимчасову заборону (на період перебування бригади у місці своєї постійної дислокації) продажу алкогольних та слабоалкогольних напоїв особам у військовій формі.

 

Коментарі
18 Серпня 2017, 17:43
Цікава річ,- воювати в військовій формі можна, гинути можна, а пляшку купувати не можна. А між тим у військових теж бувають свята, бо вони такі самі люди як і всі.
19 Серпня 2017, 14:53
Я особисто проти такого рішення - це протиправне приниження Людини у військовій формі . Прикордонники теж носять військову форму , поліція , працівники прокуратури , лісники теж часто вдягнуті у відповідну форму - тоді може "князь" внесе пропозицію і їм " заборонити". Дуже шкода що більша частина міцевих депутатів голосує за абсудні проекти рішень.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39