Диспути, звинувачення, «підвисла» система голосування, - як минула остання літня сесія міської ради

18 Серпня 2017, 17:29
8537

Відбулась чергова дев’ятнадцята сесія Володимир-Волинської міської ради.

Після півгодинного озвучення депутатських запитів та заяв, прийнявши порядок денний, депутати взялися жваво обговорювати зміни до місцевого бюджету на 2017 рік.

Найбільшим каменем спотикань стало обговорення видатків міського бюджету, зокрема на збільшення заробітних плат та надбавок працівникам управлінь та відділів міськвиконкому. Одні депутати висловлювали думку, що збільшувати зарплатню вдвічі та ще й з кучою усіляких надбавок - небачена «розкіш» для міського бюджету.

Депутат Валентин Вірковський у свою чергу зауважив, що варто вже вкладати кошти не тільки в асфальтування вулиць, а й в людей, в кадровий потенціал.

Інші ж депутати та сам міський голова Петро Саганюк захищали свою позицію, наголошуючи на тому, що люди повинні отримувати гідну заробітну плату, бо скоро в країні не буде кому працювати. Додамо, що серед палких прихильників покращення добробуту працівників державної влади та місцевого самоврядування, озивалися і дискутували депутати-підприємці, які своїм працівникам подекуди й мінімальної заробітної плати не платять.

Слід зауважити, що за це питання порядку денного депутати голосували двічі, бо не спрацьовувала як слід система голосування. До речі, .впродовж усього кількагодинного засідання сесії таке із системою «Голос» траплялося неодноразово.

Попри довготривалі дебати, за рішення проголосувала більшість і приступили до розгляду наступних питань. Серед яких - ряд земельних питань, інформація про роботу Володимир-Волинської місцевої прокуратури та двох постійних комісій міської ради. Своїм рішенням міська рада також присвоїла відзнаку «За заслуги перед містом» військовослужбовцю, учаснику АТО Сергію Фураєву та керівнику студії вокального співу «Лодомир» Галині Тюріковій.

Депутати також прийняли звернення до Міністра оборони України у якому просять передати у власність територіальної громади міста землі Міноборони, які роками не використовуються. Ще народні обранці в своєму зверненні просять передати 50 гектарів землі під міське кладовище.

Нагадаємо, на території Володимира-Волинського - більше 150 га земель Міноборони, з них на потреби військових використовується лише третина.

Також бурхливе обговорення в депутатів викликали проекти рішень про надання пільг щодо сплати земельного податку на землі, що перебувають у віданні Міністерства Оборони України в межах міста. По пільгах у земельному податку депутати більшістю голосів відмовили у такій пільзі Володимир-Волинському суду та надали її КЕВ тільки на земельні ділянки під приміщеннями.











 

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024