«КНЯЖИЙ»: погодинна програма дводенного фестивалю

18 Серпня 2017, 18:25
8599

19-20 серпня на території села Заріччя, Володимир-Волинський район, пройде фестиваль «КНЯЖИЙ».

Фестиваль «Княжий» відбудеться вперше у межах стародавнього міста Володимир-Волинський  – на території села Заріччя, Володимир-Волинського району. Ініціатор проведення заходу – Фонд Ігоря Гузя «Прибужжя».

На території проведення заходу діятиме наметове містечко, тож проблем із розміщенням та ночівлею для людей, які не покидатимуть місце локації – не буде. Більше деталей про фестиваль – далі.

Головна сцена (вона ж музична сцена)

Музичне різноманіття зачарує кожного, хто відвідає фестиваль «КНЯЖИЙ». Власне на головній сцені, яку розташують неподалік річки Луга, виступлять гурти, які забезпечать музичну частину заходу.

У суботу, 19 серпня розпочне музичну частину о 19-й годині український фольк-рок-гурт «Роялькіт». Наступними подарують гарну інструментальну музику о 19:30 год. фольклорний ансамбль «GG ГуляйГород». З 20:30 год. впродовж годлини чаруватимуть середньовічним співом гості із Республіки Білорусь – гурт «IRDORATH». О 21:30 год. і також впродовж цілої години виступатиме фольк-гурт зі Львова Joryj Kłoc (вимовляється як «йорий клоц»). З 22:30 і до півночі розважатиме український музичний рок-гурт родом із Івано-Франківська «Ка́рна» (KARNA).

У неділю, 20 серпня о 19:00 нововолинський гурт «ЦВЯХ» розпочне музичну частину «КНЯЖОГО». З 19:30 год. впродовж години даруватиме музику український фольк-рок етноф’южн гурт «Воанергес», з 20:30 виступатиме – етно-рок-гурт з Хмельницького Чумацький Шлях (CH.SH). З 21:30 і до 22:30 год. чаруватиме голосом улюбленеть тисяч дівчат та жінок – гурт «Фіолет». Завершить музичну частину фестивалю «КНЯЖИЙ» відомий гурт «Тартак», що виконуватиме композиції з 22:30 год. до опівночі.

Гутірки

Гутірки з відомими політиками, митцями і громадськими діячами відбуватимуться у спеціально призначеному місці, теж неподалік річки і ближче до входу на фестиваль. Під час посиденьок з відомими людьми кожен може поставити запитання виступаючим.

У суботу, 19 серпня о 16:00 год. поспілкується із охочими учасник російсько-української війни і блокади ОРДЛО, народний депутат України Володимир Парасюк, о 17:00 год. – розповість про молодь в політиці Соломія Бобровська, яка у 26 років стала віце-губернатором Одещини. Завершить щирі розмови на суботніх гутірках Ірина Ігнатенко – авторка найвідвертіших досліджень в українській етнографії, яка впродовж години з 18:00 спілкуватиметься із гостями фестивалю.

У неділю, 20 серпня о 15:00 год. журналіст, ведучий хард-ток-шоу «DROZDOV» та політичного ток-шоу «Прямим текстом» на телеканалі ZIK Остап Дроздов розповість про українську сучасну журналістику та відповість на запитання усіх охочих. О 16:00 год. відомий сучасний український письменник, автор “Чорного ворона” і лауреат Шевченківської премії Василь Шкляр презентує свій новий роман про УПА – “Троща”. З 17:00 год. буде нагода поспілкуватися із головою організаційного комітету фестивалів «КНЯЖИЙ» і «Бандерштат», народним депутатом України Ігорем Гузем. Завершить недільні гутірки лідер гурту «Тартак» Сашко Положинський, який з 18:00 год розповість усі деталі закулісного життя української культури.

Літературна сцена

Літературна сцена буде розміщена навпроти головної сцени. Там виступлять, прочитають власні твори та поспілкуються із гостями фестивалю відомі сучасні українські поети та письменники.

Так, у суботу, 19 серпня з 15:00 до 16:00 год. на літературній сцені відбудеться презентація поетично-музичного перформансу «Бігуни». Свої твори прочитають Яніна Дияк, Антон Полунін, Ярослав Гадзінський, Богдан-Олег Горобчук. О 16:00 год. буде нагода послухати поета і публіциста Павла Коробчука.

У другий день «КНЯЖОГО», в неділю, 20 серпня, з 14:00 до 14:30 год. скрипалька з поетичною душею, уродженка древнього Володимира Іванна Ворошилюк читатиме вірші. З 14:30 до 15:00 год.  спілкуватиметься з гостями «КНЯЖОГО» Ольга Ляснюк,  українська письменниця, член Національної спілки письменників України, авторка збірок «Босоніж у вічність», «Третє бажання» та інших. З 15:00 до 16:00 год. виступить один із найвідоміших сучасних українських авторів Любко Дереш.

Дитяче містечко

Для того, аби розважитися та провести культурно час могли не лише дорослі, а й діти, для них спеціально діятиме Дитяче містечко.

Мотузяний лабіринт, дитячий теніс, перегони маленьких повзунів, логічні ігри, веселі забави і гарні подарунки – це далеко не все, що підготували організатори фестивалю для них дітей.

Історія оживає тут!

Також в рамках фестивалю місцеві майстрині та дизайнери стильного одягу презентують власне бачення поєднання елементів українських костюмів та сучасних трендів.

Будуть також і Театралізовані дійства. Продемонструють княжий дух князі і воїни, лицарі, купці і вершники, які запросять відчути кожного героєм живої історії.

Відбудеться також історична реконструкція стародавніх часів, де можна буде на власні очі побачити справжню битву княжих часів; буде нагода поплавати на каяках річкою Луга (каяки – це такі вузькі довгі човники).

Купити ексклюзивний сувенір чи пригоститися авторською смакотою буде можливо на Ярмарках ремесел та вуличної їжі.

А для гостей міста відбудуться ознайомчі екскурсії стародавнім Володимиром.

Нагадаємо, фестиваль «КНЯЖИЙ» відбудеться у суботу та неділю 19-20 серпня у парку села Заріччя, Володимир-Волинського району (неподалік міста Володимир-Волинський). Захід відбудеться у безалкогольному форматі, а вхід вартує символічно 20 гривень.

Детальну програму усіх заходів фестивалю «КНЯЖИЙ» отримає кожен, хто прибуде на фестиваль 19 та 20 серпня.


Карта фестивалю

Програма: збережіть, або перепишіть)

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024