Оцінили фінансову спроможність Зимнівської та Устилузької ОТГ

11 Вересня 2017, 13:55
7773

Експерти Центрального офісу реформ при Мінрегіоні здійснили детальний аналіз фінансової діяльності органів місцевого самоврядування та підготували розширений моніторинг фінансової спроможності 366 об’єднаних територіальних громад (ОТГ) у розрізі кожної з областей за підсумками першого півріччя 2017 року. 

Яніна Казюк, координатор з фінансової децентралізації Центрального офісу реформ поінформувала, що моніторинг надає можливість оцінити поточний стан та потенціал кожної громади в частині її фінансової спроможності, проаналізувати ефективність використання наявних ресурсів та визначити пріоритети подальшої діяльності у нарощуванні дохідної частини бюджету та оптимізації напрямків використання наявних коштів.

Аналіз здійснено за такими показниками:

  • обсяг власних доходів ОТГ на 1 мешканця та динаміку їх збільшення;
  • рівень дотаційності бюджетів (питома вага базової/реверсної дотації у доходах);
  • обсяг капітальних видатків на 1 мешканця;
  • питома вага видатків на утримання службовців в ОТГ у власних ресурсах громади (без трансфертів) та співвідношення службовців і кількості жителів на 1 службовця.

Проаналізували також показники Зимнівської та Устилузької ОТГ, які знаходяться на Володимирщині. (див. інфографік)

 Виходячи із чисельності населення ОТГ, загальний рейтинг позначено відповідними кольорами, які відповідають такій кількості мешканців.




 

Загалом по Волинській області, із розрахунку на 1 мешканця, середній показник надходжень власних доходів на 1 жителя 15-ти ОТГ  збільшився на 551 грн. та склав 942,1 грн..

Виходячи з фінансових ресурсів ОТГ за перше півріччя 2017 року змогли спрямувати кошти на проведення капітальних видатків в сумі 5655,7 тис.грн., що в розрахунку на 1 жителя становить 66 тис. грн.

Найбільша штатна чисельність працівників виконавчого апарату затверджена Павлівською ОТГ - 50 осіб, найменша – Смолигівською ОТГ – 14 осіб.

Виходячи з розрахунку чисельності населення громад та чисельності службовців, можна зазначити, що найбільше навантаження на 1 службовця з надання послуг у Заболоттівській ОТГ - 318 осіб, найменше – у Литовезькій ОТГ 111 - осіб.

За підсумками першого півріччя 2017 року найбільша питома вага видатків на утримання службовців у фінансовому ресурсі ОТГ (без урахування субвенцій) припадає на бюджет Велицької ОТГ – 54 %, найменша – на бюджет Княгининівської ОТГ - 12 %.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024