Розповіли, наскільки підняли зарплату військовослужбовцям

12 Вересня 2017, 19:42
7600

Із 1 вересня поточного року зарплата рядового військовослужбовця у званні «солдат», що виконує завдання в зоні проведення АТО,  становить  17 тисяч гривень.

Про це пише «Інтерфакс Україна».

«7 тисяч гривень  – це основне грошове забезпечення, 10 тисяч гривень  –  це доплата; вона починається, коли солдат провів в АТО повний місяць. Крім того, якщо солдат безпосередньо брав участь в бойових діях або збив техніку противника, виплачується додатковий бонус»,  – повідомив на брифінгу у вівторок в Києві заступник начальника Департаменту фінансів Міноборони Сергій Галінський.

Галінський зазначив, що зарплати військовослужбовців ВДВ і морської піхоти вище, ніж у військовослужбовців інших підрозділів ЗСУ.

«Обсяг видатків 2017 року дозволяє нам в повному обсязі забезпечити виплату грошового забезпечення на рівні, не меншому 2016 року, і заробітну плату з урахуванням зростання мінімальної зарплати в державі», – підкреслив він.

За словами представника Міноборони, оборонне відомство має в своєму розпорядженні достатньо коштів на відновлення озброєння і військової техніки, підготовку військ, зміст і вдосконалення систем зв’язку.

«На даний момент заборгованості з виплати винагород немає … У 2016 році ми витратили на винагороди учасникам АТО всього 1,9 мільярдів гривень, а за 8 місяців поточного року – ми вже витратили 2,2 мільярда гривень», –  сказав Галінський.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024