Володимирщина: відбувся вечір-спомин, присвячений 55-річчю від дня народження Анатолія Махонюка

14 Вересня 2017, 10:40
7017

13 вересня 2017 року, у Володимир-Волинській центральній районній бібліотеці відбувся вечір-спомин «Світ поета – мереживо слова і долі», присвячений 55-річчю від Дня народження поета Анатолія Махонюка та виходу його нової посмертної збірки «Зірка пливе до світанку».

Про це повідомляє прес-служба РДА.

На захід з Овадного приїхали батьки поета та сестра Галина. Познайомитися із його новою збіркою ще не друкованих верлібрів прийшли заступник голови районної ради Алла Мельник та керівник апарату райдержадміністрації Сергій Романюк.

Про нелегку долю поета в інвалідному візку й про велич його образного, філософського, вражаюче щемливого слова говорили директор ЦРБ Людмила Сулік та ведуча заходу бібліотекар Тетяна Абаліхіна.

Захід продовжили студенти місцевих вишів, які донесли до слухачів біографічні сторінки життя поета, розкрили мелодійність його віршів, потужну силу і глибину його поезії.

Довідково:Махонюк Анатолій Петрович (1962–2016) – член Національної спілки письменників України з 2003 року.

З-під пера цієї мужньої й талановитої людини народилися поетичні збірки «Благословення», «Дощу мелодія блакитна», «Осінній сонях», «Колекціонер календарних листків»,»Допоки бачу тінь свою», «П’ять кольорів тіні», «Зірка пливе до світанку» та книги для дітей «Гороскоп для Мурка», «Казка про джмелика-мандрівника», «Книжка не про мишку».

Збірка верлібрів «Зірка пливе до світанку» побачила світ у видавництві «Надстир’я», обсягом 206 сторінок, накладом 300 примірників. Упорядниками збірки стали Галина Махонюк та викладач художньої культури Оваднівського професійного ліцею Марія Нагурнік.






 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39