Володимирщина: на базі «Володимирських садів» пройшов День саду

19 Вересня 2017, 12:14
13158

Днями на базі ТзОВ «Агрофірма «Володимирські сади» село Стенжаричі, Володимир-Волинського району відбувся День саду на тему «Технологія вирощування плодово-ягідних та горіхоплідних культур в Лісостеповій та Поліських зонах області».

У заході взяли участь директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Горбенко, керівник ТзОВ «Агрофірма «Володимирські сади» Володимир Гарун, директор ТОВ «Єврофрут груп» Леонід Крощук та голова Устилуської ОТГ Віктор Поліщук, - повідомляє прес-служба Ківерцівської РДА. 

Учасники Дня саду оглянули насадження малини, ожини та полуниці, плодорозсадник, яблуневий сад «Агрофірми «Володимирські сади» та ознайомилися з технологією вирощування даних культур.

До відома: підприємство вирощує 24,5 га полуниці (сорти: Флоренс, Зенга-Зенгана, Вікторіана), 3 га малини (сорти: Аміра, Хімбо-Топ, Зева) та 1 га ожини (сорти: Потрійна корона, Честер, Натчес). Вся продукція в основному йде на експорт.

Також агрофірма спеціалізується на зерняткових та кісточкових культурах, селекції рослин,  має статус насіннєвого господарства. Тут працює лінія соків прямого віджиму NFC (NotFromConcentrate- не з концентрату) на свіжі фрукти, овочі, ягоди під назвою PREMIER.    

Яблуневий сад займає площу 42 га та 15 га: молоді насадження, де вирощують  сорти Айдаред, Чемпіон, Джонаголд, Хоней Крісп, Лігол, Мутсу, Голден Делішес, Джонаголд Декоста.

По завершенню оглядової частини присутні відвідали БК с.Стенжаричі, де відбулася пленарна частина на якій з вітальним словом виступив Стенжаричівський сільський голова Анатолій Яльницький.

Очільник аграрного відомства Юрій Горбенко інформував про виробництво плодово-ягідної продукції в області, проблеми та перспективи розвитку.

Із заключним словом перед учасниками заходу виступив Голова громадського об’єднання виробників плодово-ягідної продукції Сергій Новосад, який охарактеризував діючий ринок плодово-ягідної продукції, його перспективи, недоліки у виробництві, переробці та зберіганні.

 

1





 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024