19 вересня усі християни святкують Михайлове чудо

19 Вересня 2017, 14:45
7075

19 вересня усі християни святкують Михайлове чудо. 

За давніми переказами, цього дня у IV столітті мешканцю міста Ієраполь уві сні з’явився архангел Михаїл. Він сказав, що якщо німа дочка цього чоловіка вип`є води з джерела неподалік – вона зможе говорити. Так і сталося, й після дивовижного зцілення вся сім`я охрестилася, новина поширилася по християнському світу. У подяку чоловік та його сім’я звели храм на честь святого Архістратига Михаїла поблизу цього священного джерела. 

Архангел Михаїл вважається борцем проти зла, сильним захисником віри. Тому цього дня треба робити лише добрі справи й молитися.

Михайлове чудо – свято сімейне. Цього дня бажано влаштувати пікнік із домочадцями, а якщо не вийде – хоча б дружню вечерю. Приготувати скромну їжу: кашу, салат, спекти пиріжки. Якщо вдасться вибратися на пікнік удень – увечері зайдіть у церкву, поставте свічку й помоліться.

Крім того, кажуть, що цього дня бажано не мити голову – можна «змити розум». Аще – краще нічого не робити у хаті, бо «Михайло начудить» і все піде не так.

А щодо народних прикмет, то якщо на Михайлове чудо на березах листя залишилися зеленими, то зима буде ранньою. Якщо ввечері 19 вересня небо вкривають сині хмари, то варто готуватися до зміни погоди. Якщо зірвати лист з осики і кинути його, то можна визначити, якою буде майбутня зима: коли листок падає на землю лицьовою стороною вгору, варто готуватися до холодної і затяжної зими, якщо ж виворітного — до теплої і короткої.
 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024