Траса Устилуг-Луцьк-Рівне: ремонт триває, але не встигають по графіку

21 Вересня 2017, 09:00
Фото ілюстративне 6976
Фото ілюстративне

Завершення ремонту дороги загального користування Н-22 Устилуг-Луцьк-Рівне – одне із пріоритетних завдань представників державних органів влади області на 2017 рік.

Про це йшлося 20 вересня на черговій нараді у голови облдержадміністрації Володимира Гунчика, - повідомляє прес-служба ОДА.

Мета зустрічі – здійснити аналіз проведених робіт, визначити проблемні питання та знайти шляхи їх вирішення.

Так, зі слів начальника Служби автомобільних доріг в області Анатолія Посполітака, станом на 20 вересня 2017 року роботи на дорозі Устилуг-Луцьк-Рівне виконано на  201 млн грн, з яких оплачено – більше 135 млн грн. Тобто рівень виконання становить майже 29 %. Слід зазначити, що загальна вартість ремонту дороги – більше 700 млн грн.

Відповідно до графіку проведення робіт, скоротилося відставання у ТзОВ «Луцькавтодор-сервіс» з 7 до 5 днів. В цілому, аби завершити всі роботи дороги їм необхідно до 30 днів, орієнтовно – це кінець жовтня. Однак, виникає занепокоєння щодо завершення ремонту на інших ділянках дороги, де працює ТзОВ «Автомагістраль-Південь». Виробничі потужності у них менші, відтак виконання робіт – довше. Як результат, необхідно більше 80 днів для завершення ремонту дороги, а до зими залишилося зовсім мало часу.

– Жителі області чекають на ремонт та відновлення доріг місцевого значення. Тому наступного року з Державного дорожнього фонду на цю дорогу не буде виділено ні копійки. Тож першочергове завдання – докласти максимум зусиль, аби завершити ремонт у 2017 році, до початку холодів, – зазначив Володимир Петрович.

Як один із варіантів вирішення проблеми – залучення субпідрядної організації, яка б працювала спільно із ТзОВ «Автомагістраль-Південь», аби вкластися у відведені терміни.

Що ж стосується освітлення, то свої пропозиції надали дві фірми – ТОВ «Електросервіс» та ПП «Теплоенергобуд». Різниця між тендерними пропозиціями мізерна, а тому обидві працюватимуть на дорозі Устилуг-Луцьк-Рівне: одна проводитиме освітлення зі сторони Володимир-Волинського, інша – з Луцька. Вірогідно, що роботи розпочнуть вже наприкінці наступного тижня.

Слід зазначити, що наступна нарада відбудеться безпосередньо на дорозі Устилуг-Луцьк-Рівне із залученням представників місцевих органів самоврядування, громадськості та журналістів. Керівник найвищої виконавчої гілки влади в області особисто проінспектує перебіг ремонтних робіт та перевірить рівень виконання плану.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024