Українцям обіцяють повернути обов'язковий технічний огляд автомобілів

25 Вересня 2017, 14:36
7459

З наступного року в Україні вже почнуть вводити обов'язковий технічний огляд транспортних засобів. Повертатимуть техогляд поетапно. На перших порах його будуть зобов'язані проходити при реєстрації транспортних засобів і власники авто, які подорожують у країни Євросоюзу.

Про це заявив заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк, пише Знай.

За його словами, технічний огляд, який сьогодні проходять лише транспортні засоби, що здійснюють комерційні перевезення, з 2018 року стане обов'язковим при першій реєстрації і перереєстрації авто. Крім того, в наступному році пройти техогляд зобов'яжуть всі автомобілі, які подорожують до країн Європи, адже такою є вимога договору про асоціацію з Євросоюзом.

На сьогодні вже готові нормативно-правові акти, які вступлять в силу з 2018 року, зазначив Лавренюк. Проводити техогляд будуть приватні компанії, які акредитовані в Національному агентстві з акредитації та мають необхідну матеріально-технічну базу.

За словами заступника міністра інфраструктури, техогляд необхідний ще й тому, що він допоможе підвищити безпеку дорожнього руху. За даними правоохоронців, велика кількість аварій відбувається саме через несправність транспортних засобів.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024