Вишивали всім районом: у Володимирі представили унікальну виставку рушників

03 Жовтня 2017, 17:26
8710

Унікальну виставку вишитих рушників організували на ювілейному десятому фестивалі «Український коровай-сузір’я», що відбувся 1 жовтня у Володимирі-Волинському.

На виставці представили 78 вишитих рушників, які символізують усі 77 сіл та одне місто Володимир-Волинського району. Подібна презентація відбулася вперше за 10 років існування фестивалю і зібрала роботи з унікальними і не схожими між собою орнаментами, – повідомляє ІА Волинські новини.

Про це розповіла директор Володимир-Волинської районної централізованої бібліотечної системи Людмила Сулік.

З її слів, на виставці представлено усі 77 сіл району та одне місто Устилуг. Серед них – навіть ті населені пункти, де нині немає жодного мешканця.

- Ми організувати таку виставку, аби об’єднати усі села Володимир-Волинського району. Вдалося представити роботами усю карту району. Зокрема, вишито 78 рушників. Немає непредставлених сіл. Є такі села, де немає жодного мешканця. Наприклад, село Гевин. Але рушник є. Його вишивали люди з сільської ради, до якої належить село», – розповідає Людмила Федорівна.

Директор бібліотеки також додала, що у кожному селі шукали вишивальницю, яка могла оригінально представити свій населений пункт, передавши це на полотні.

2







 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024