Володимирського адвоката залишили під домашнім арештом

05 Жовтня 2017, 11:28
6780

Апеляційний суд Волинської області залишив володимирському адвокату Миколі Омелянюку попередню міру запобіжного заходу – цілодобовий домашній арешт.

Таке рішення колегія суддів прийняла 4 жовтня, - повідомляє Перший.

Нагадаємо, 27 вересня працівники Управління захисту економіки у Волинській області затримали двох адвокатів Миколу Сорокопуда та Миколу Омелянюка за вимагання та одержання неправомірної вигоди.

Днями Луцький міськрайонний суд обрав міру запобіжного заходу Омелянюку у вигляді цілодобового арешту.

4 жовтня Апеляційний суд Волині розглянув дві апеляції у цій справі. Зокрема, захист Миколи Омелянюка просив скасувати рішення суду першої інстанції та змінити міру запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання (підписка про невиїзд). Адвокат Шостак наголосив, що цілодобовий арешт Омелянюка ніяк не позбавляє його адвокатської практики. Відтак той не може вести свої справи, перебуваючи вдома.

Натомість прокурор у своїй апеляції наполягав на тому, що рішення Луцькрайонного суду треба навпаки посили, змінивши його із цілодобового арешту на тримання під вартою.

Аргументувала таке рішення сторона обвинувачення тим, що в понеділок, 2 жовтня, Микола Омелянюк всупереч рішенню суду вже покидав місце свого проживання. Інформацію про це прокурор підтвердив у рапорті, який додали до справи.

Прокоментував цей випадок сам Микола Омелянюк: «Цього дня мені треба було до слідчого за електронним браслетом, але перед цим я заїхав до нашого міського суду, щоб забрати потрібні документи у свого адвоката. А це не є порушення. Сьогодні ж я у телефонному режимі спілкувався зі своїм слідчим, який мені підтвердив, що ніякого порушення не було».

У підсумку, після дебатів суд вирішив не задовольняти жодне з клопотань і залишити незмінним рішення Луцького міськрайонного суду без права на апеляцію.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024