Буревій накоїв лиха у Володимир-Волинському районі

07 Жовтня 2017, 17:39
6990

У ніч на 6 жовтня Володимирщиною пролетів ураган. Такої сили, що навіть у Володимирі-Волинському від сильних поривів вітру майже на кожній вулиці на ранок лежали дерева та гілля.

Робота комунальників, електриків та служби надзвичайних ситуацій розпочалася далеко до вранішньої зорі, – пише Володимир Media.

За інформацією директора Володимир-Волинської філії ПАТ «Волиньобленерго» Миколи Літвінчука, негода спричинила аварійну ситуцію в електричних мережах, внаслідок чого знеструмлено 4 високовольтних лінії, в основному по району.  Залишилися без електрики села Ліски,  Ласків, Вощатин, Суходоли. Частково обезживлено місто Володимир-Волинський та село Льотниче. Внаслідок сильних поривів вітру зафіксовано 20 обривів дроту на лініях електропередач. Не витримала натиску урагану та рухнула на землю  одна електрична опора.  На ліквідації наслідків стихійного лиха задіяно 24 працівника філії. Оголошено суботу та неділю робочими днями.

Комунальне підприємство «Полігон», зі слів його керівника  Олександра Козичка, свій робочий день розпочало ще із 4 ранку. На ліквідацію наслідків стихійного лиха із часу оголошеного робочого дня   піднято 12 комунальників, які розчищали дороги, вулиці та тротуари міста від повалених дерев. Зокрема, поблизу залізничного вокзалу, де на проїжджу частину звалилося величезне дерево. Прибирали дерева з вулиці Ковельської.  Окрім повалених дерев, полігонникам доведеться ремонтувати вуличне освітлення, яке обезживлене внаслідок захлесту із проводами електричного живлення 0,4 кВ. Коли вуличне запрацює – невідомо. Бо оперативність  ліквідації захлестів залежить від злагоджених дій із філією обленерго. Підприємство працюватиме у посиленому режимі. Якщо не вдасться ліквідувати усі поломки,  вихідні дні оголосять робочими.

Працівникам ЖЕК   додалося чимало роботи, оскільки усе те, що накоїло лихо – повалені дерева, обломки гілля та споруд, які полігонники позабирали із тротуарів та вулиць,  їм доведеться прибирати не один день.

Службі надзвичайних ситуацій також було непереливки, оскільки упродовж ночі мнс-ники неодноразово виїжджали, реагуючи на повідомлення громадян. Зокрема, як зазначив начальник  Володимир-Волинської ДПРЧ №7 В’ячеслав Процюк, бригади надзвичайників  здебільшого займалися ліквідацією  перешкод, спричинених поваленими деревами. Зокрема, поблизу танка на вулиці Устилузькій, вулиці Січових Стрільців та у селі Шистів.  Поряд з тим, цієї ночі у селі Заріччя на вулиці Лобачинській  згоріла скирта соломи.  Нині встановлюються обставини її загоряння. Однак 2 тонни соломи пішло за вітром.

До усього цього лиха додалося ще одне – у Володимирі зник Інтернет.  Тобто робота більшості установ, організацій та підприємств  миттєво була паралізована. Ось так природа доводить людям те, що усі високі технології перед нею безсилі.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024