«Джерело здоров’я»: скуштуйте водиці з цілющого джерела в селі Тростянка

10 Жовтня 2017, 23:14
10486

На минулих вихідних в Устилузькій об'єднаній територіальній громаді відбулося урочисте відкриття «Джерела здоров’я».

Ініціативна група Устилузької громади, а саме: Терещук Ніна, Шилінговськиий Олександр, Лебідь Ярослава та Вавринюк Тарас, на чолі із координатором проекту Ольгою Костюк та головою ГО «УМО» Віктором Вавринюком виграли грант від фонду «Прибужжя» та «Британської ради» на облаштування та збереження природного джерела у селі Тростянка. Згідно результатів хіміко-бактеорологічного аналізу  вода в цьому джерелі придатна для споживання.

Навколо цієї ідеї спільні зусилля об’єднали: ПП Киричук Олександр (забезпечив лісоматеріалами), ТзОВ «П’ятидні» (грейдерування дороги) та ГО «Союз Українок» (висадила вербу та калану) та активні жителі громади. Житель с. Тростянки, Шелінговський Олександр виготовив спеціальне накриття, а за фінансової підтримки депутата Устилузької міської ради Сидорчука Олександра, робоча група у складі: Романова Вадима, Романова ОлегаВавринюка Віктора та Вавринюка Тарас встановили спеціальну діжку для джерела.

Урочиста подія розпочалася з освячення джерела на чолі із єпископом Володимир-Волинським і Турійським Матфеєм . Під час водосвятного молебню єпископу співслужили: заступник районого благочинного прот. Сергій Місан та настоятель громади голова відділу капеланського служіння єпархії протоієрей Юрій Здебський.

На відкритті були присутні народний депутат Ігор Гузь, представник Британської ради Катерина Шкльода, Секретар Устилузької міської ради Касьян Людмила, представник ГО «Союз Українок» Гук Ніна Володимирівна та місцеві жителі.

Запрошений до слова народний депутат України Ігор Володимирович наголосив, що готовий  також підтримати комплекс заходів із планування території біля джерела (провести ландшафтний дизайн, встановити лавки), відкритий до співпраці з ініціативними жителями громади та особливо радий, що ініціатива надходить саме від молодих людей громади.

Фольклорно-аматорський колектив «Сузір’я»,  Колодійчук Софія, Лебедь Анастасія та дует Устилузького будинку культури забезпечили творчу підтримку свята.

Отож, запрошуємо усіх бажаючих скуштувати цілющої води!

















 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024