Зарічанська та Оваднівська ОТГ: проаналізували потенціал, фінансові можливості та перспективи

11 Жовтня 2017, 13:40
6460

На часі активна підготовка до місцевих виборів у новостворених Зарічанській та Оваднівській громадах. Відтак, 10 жовтня 2017 року, відбулася робоча нарада за участі голови райдержадміністрації Наталії Василець, голови районної ради Романа Гука, начальника управління фінансів райдержадміністрації Олени Бондарук, начальника відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Оксани Бігун, провідного спеціаліста відділу культури та туризму РДА Галини Руденчук та голів об’єднаних територіальних громад і тих сільських рад, де об’єднання відбудеться уже зовсім скоро.

Олена Бондарук представила присутнім розрахунки до кошторисів бюджетних установ, які надають послуги на території усього району і потреби спільного фінансування з районного бюджету та бюджетів чотирьох ОТГ, - повідомляють у відділі організаційної роботи та управління персоналом апарату Володимир-Волинської райдержадміністрації.

- Функціонування новостворених територіальних громад потребує ґрунтовного аналізу ресурсного потенціалу, оцінки фінансово-бюджетних можливостей та перспектив розвитку. Отож, при формуванні бюджету району та ОТГ на наступний рік необхідно максимально прорахувати усі зміни, адже ряд соціальних закладів ввідійде, чи уже є у підпорядкуванні об’єднаних громад, - зазначила у ході розмови голова райдержадміністрації Наталія Василець.

Голови сільських рад висловили й своє бачення існування бюджетних закладів, які знаходяться чи в перспективі перейдуть на утримання громад. Окремо піднімалося питання по забезпеченню бюджетним фінансуванням у наступному році районного будинку культури.
Протягом наступного тижня голови територіальних громад вивчать подані пропозиції та внесуть свої, щоб на сесіях сільських та районної ради сформувати бюджет на 2018 рік.

Також очільники району закцентували увагу присутніх на тому, що райдержадміністрація та районна рада готові надати максимальну підтримку та сприяння утвореним громадам.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024